iOS 14.3 beta 1 potvrdila příchod AirPods Studio a AirTags

iOS 14.3 beta 1 potvrdila příchod AirPods Studio a AirTags
2020-11-13T14:00:07+02:00
• 13. 11. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple vydal registrovaným vývojářům první betu iOS 14.3 a iPadOS 14.3, a to zhruba týden poté, co byla uvolněna verze 14.2. Novou betu si samozřejmě můžete stáhnout v případě registrovaného profilu z Apple Developer Centeru nebo skrze profil vývojáře v Aktualizace softwaru.

Prozatím se první beta soustředí na opravy chyb a vylepšení výkonu a stabilizace systému. Žádné nové převratné funkce prozatím nečekáme. I přesto, že jde v současnosti o neznámou betu, už nyní víme, že Apple chystá nová bezdrátová sluchátka.

iOS 14.3

Zdroj: MacRumors

Beta iOS 14.3 totiž odhalila ikonu s jednoduchým designem, která vyobrazuje sluchátka s velkými náušníky. To by mohlo naznačovat pokročilé práce na bezdrátových sluchátkách AirPods Studio. Dále zde máme ikony zobrazující batoh a sadu zavazadel, což naopak naznačuje brzký příchod AirTags. 

iOS 14.3

Zdroj: MacRumors

iOS 14.3 potvrzuje příchod AirPods Studio s prémiovým retro vzhledem

Jon Prosser poslední dobou poskytuje poměrně přesné podrobnosti o plánech společnosti Apple. Tentokrát nás obohatil prý již finální podobou připravovaných sluchátek AirPods Studio. Ta nabízí velké ušní klapky a polstrování ze šedé látky v horní části. Stejný materiál používá HomePod. V prodeji by měla být ale také bílá varianta. 

iOS 14.3

Zdroj: MacRumors

Apple konkrétně pracuje na dvou verzích AirPods. Jedna bude spadat do prémiové kategorie a druhá se bude zaměřovat na fitness – proto nabídne materiál s nižší hmotností. Jednoduše řečeno půjde o odlehčenou sportovní verzi. 

Celkově vzato sluchátka nabídnou retro styl s kovovými částmi. Očekává se také, že AirPods nabídnou vyměnitelná jednotlivá sluchátka a polstrování horní části, které se magneticky připevní ke konstrukci. Uživatelé by si tak mohli sluchátka různě barevně obohatit. Spolu s těmito designovými možnostmi se u AirPods Studio očekává přítomnost funkce ANC, detekce hlavy a krku, detekce orientace a další. 

AirTags ve dvou velikostech

V praxi by se mělo jednat o jakýsi chytrý přívěšek, prostřednictvím kterého budete moci najít například své klíče, a to přes mobilní aplikaci Find My. Samozřejmě tímto přívěškem budete moci dohledat i jiné předměty, jako je například peněženka, batoh a další. Kromě toho bude tento lokalizační přívěšek vybaven snadnou výměnou baterie. 

Bohužel typ baterie, který se Apple hodlá implementovat, nebyl doposud blíže specifikován. Mělo by se ale jednat o takovou baterii, kterou budete moci vyměnit i v domácím prostředí. Jak bylo již zmíněno, zařízení bude možné lokalizovat prostřednictvím aplikace Find My od Applu. Kromě toho bude zařízení vybaveno technologií Bluetooth 5.0.

AirTags

Zdroj: iDropNews

Představte si ale poměrně běžnou situaci. Nemůžete najít své klíče od bytu a vás chytá panická představa o tom, že budete muset vyměnit zámek. Díky tomuto přívěšku ale budete moci klíče jednoduše dohledat, a to přes aplikaci Najít.

Dokonce se objevila informace o tom, že by bylo možné přívěšek dohledat před rozšířenou realitu. Jednoduše byste vzali do ruky svůj iPhone a začali fotoaparátem skenovat své okolí. Na displeji by pak bylo zvýrazněno místo, na kterém se přívěšek nachází.

Další zajímavostí by měla být provázanost přívěšku s iPhonem. Telefon by vás totiž v případě oddálení se od přívěšku měl informovat push notifikací. Díky tomu budete mít šanci se pro klíče či peněženku vrátit. Přívěšek by měl být údajně představen v listopadu společně se sluchátky AirPods Studio, které budou v prodeji bude za 600 dolarů, to je cca 14 000 Kč bez DPH. 

Zdroje: macrumors.com, macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat