iFixit rozebral nejmenší iPhone 12

iFixit rozebral nejmenší iPhone 12
2020-11-17T11:40:38+02:00
• 17. 11. 2020

Zdroj: iFixit.com

Poslední žhavá novinka z dílny kalifornského Applu se konečně dostala do oficiálního prodeje. Zároveň si jej vzali na paškál technici ze známého serveru iFixit, kteří iPhone 12 Mini v evropské a americké verzi rozebrali do posledního šroubku. Nejmenší provedení poslední generace iPhonu má nakročeno k výraznému úspěchu, přičemž za sebou nechává všechny předchozí zástupce s nálepkou cenově dostupné alternativy.

Hodinářská přesnost

Pokud si dokážete živě představit sestavení strojku u náramkových hodinek z prémiového segmentu, tak asi stejně můžeme přirovnat poskládání hardwarové stránky u nejnovějšího iPhonu s přívlastkem Mini. O velkou pozornost si řekla samotná baterie (8,57 Wh), která je větší než u iPhonu SE 2020 (6,96 Wh), ale nijak nezasahuje do segmentu iPhonu 12/12 Pro (10,78 Wh). Součástka haptické odezvy Taptic Engine, reproduktory či magnet MagSafe se musel velikostně přizpůsobit zmenšené konstrukci.

Apple iPhone 12 Mini 2 1600x1200x Apple iPhone 12 Mini 3 1600x1200x

Zdroj: iFixit.com

Nicméně alespoň objektivy zadního fotoaparátu zůstaly nedotčeny, kde ovšem iFixit upozorňuje na možnou větší spotřebu energie a zákonitě zkrácenou výdrž baterie. Konečným výsledkem 6/10 kopíruje své předlohy, přičemž vícero částí je snadno vyměnitelných díky modulárnosti dílů. Ve vnitřnostech lze zpozorovat vlastní šroubky nebo zvýšenou hydroizolaci. Ta komplikuje většinu oprav z důvodu náchylnosti poškození přední/zadní stránky zařízení.

Zdroje: macrumors.com, ifixit.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat