Huawei předběhl Qualcomm v počtech patentů na bezdrátové technologie

Huawei předběhl Qualcomm v počtech patentů na bezdrátové technologie
2020-11-26T18:00:49+02:00
• 26. 11. 2020

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Podle nedávno zveřejněné zprávy se shenzhenský výrobce technologií Huawei za letošní rok umístil na pomyslném prvním místě, co se týká patentů na technologie zabývající se bezdrátovou komunikací. Technologický gigant podal za rok 2020 8 607 patentů, což je výkon, který významně přispěl k tomu, že Čína je na stejné úrovni jako USA, přičemž obě země představují zhruba 32 % celosvětových čísel pro rok 2020.

Čína překonává USA

Tímto výkonem společnost Huawei Technologies překonala ve své produkci giganta Qualcomm, který má své sídlo v USA, což svědčí o jejích obrovských pokrocích ve výzkumu a vývoji. To vše i přes extrémní tržní podmínky vyplývajících z pandemie koronaviru a spojení s vývozními omezeními USA, která jsou stále v platnosti.

V dosavadním desetiměsíčním období, tedy od ledna do října 2020, společnost podala 8 607 bezdrátových patentů, čímž zastínila „pouhých“ 5 807 patentů amerického výrobce čipů Qualcomm podaných ve stejném období. V letošním roce dále upevňovali pozici Číny na špici, rostoucí producent smartphonů, koncern OPPO, a pekingský poskytovatel databází incoPat. OPPO se umístilo na třetím místě za společností Qualcomm s 5 353 patenty.

Čína a USA představují společně přibližně 65 % globálních patentů, zatímco Japonsko a Jižní Korea zaznamenaly 15, respektive 7 %. Seznam je založen na veřejných datech pro patenty bezdrátové komunikace, včetně technologie mobilní sítě 5G nové generace.

5G background 1399x783x

Zdroj: Mediatek

Společnost Huawei Technologies je tedy připravena s inovacemi pokračovat, protože závod o 5G nadále nabírá na síle ohromným tempem a dokáže se přenést i přes nepřiměřené tržní omezení, která na něj USA kladou.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat