Apple Silicon M1 je v MacBooku Air výkonnější než 16palcový MacBook Pro s Intelem

Apple Silicon M1 je v MacBooku Air výkonnější než 16palcový MacBook Pro s Intelem
2020-11-13T15:45:02+02:00
• 13. 11. 2020

Zdroj: ZDNet

Společnost Apple tento týden představila první MacBook Air, MacBook Pro a Mac mini s čipy M1 (Apple Silicion). Velice rychle se na webu Geekbench objevil první test nového čipu. Jak tedy obstál v porovnání s Intel procesory?

Apple Silicon je výkonnější než procesor u TOP MacBooku Pro

Čip M1, který je v MacBooku Air s 8 GB RAM, získal u jednoho jádra skóre 1 687 bodů, zatímco u více jader 7 433 bodů. Dle benchmarku má M1 základní frekvenci 3,2 GHz. Ve srovnání se stávajícími zařízeními překonává procesor M1 všechna iOS zařízení, iPhone 12 Pro získal u jednoho jádra 1 584 bodů a u více jader 3 898 bodů. Naopak iPad Air s A14 procesorem získal 1 585 a 4 647 bodů. 

Apple Silicon

Zdroj: MacRumors

Zajímavé je to ale také z pohledu Maců. Ve srovnání s ostatními Apple počítači získal Air lepší jednojádrové skóre než jakýkoli jiný dostupný Mac. U více jader dokonce výkon překonává všechny 16palcové modely MacBook Pro z roku 2019, včetně špičkového 2,4GHz Intel Core i9 10. generace. Konkrétně tento model získal skóre 1 096 a 6 870 bodů.

Ačkoli M1 překonává v testech modely MacBook Pro, pokud bychom se zaměřili na další specifikace, 16palcový MacBook Pro pravděpodobně nabízí lepší výkon v jiných oblastech, jako je GPU. 

Apple Silicon Apple Silicon

Zdroj: Dotekomanie.cz

Stojí za zmínku, že mezi MacBookem Pro a MacBookem Air budou pravděpodobně nějaké výkonnostní rozdíly, i když používají stejný procesor. Air má totiž design bez ventilátorů, zatímco model Pro má nový chladící systém navržený přímo Applem. Existuje také konečné skóre u Mac mini, který dosáhl na podobné ohodnocení. Mac mini získal konkrétně u jednoho jádra 1 682 bodů a u více jader 7 067 bodů. 

Zapomenout nemůžeme ani na 13palcový MacBook Pro s čipem M1 a 16 GB RAM. Ten dosáhl na skóre 1 714 a 6 802 bodů. Stejně jako Air má základní frekvenci 3,2 GHz. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat