Apple a Google vstupují do aliance k vývoji 6G sítě

Apple a Google vstupují do aliance k vývoji 6G sítě
2020-11-17T09:30:27+02:00
• 17. 11. 2020

Zdroj: Appleworld.pl

Severoamerická obchodní skupina s názvem Next G Alliance do svých řad tentokrát vítá dva největší technologické giganty, kteří teprve nedávno představili první zástupce podporující sítě 5G. Založené seskupení firem má začít zkoumat možnosti další v pořadí 6. generace bezdrátové sítě. V každém případě první nasazení je od nás momentálně více než na míle vzdálené.

Hudba budoucnosti

Sítě 6G mají být rychlejší o 100 až 500násobek oproti současnému 5G, čehož nepochybně v budoucnu využijí jak Apple, tak Google. Jedním z důvodů ke vzniku tohoto seskupení je fakt, že Spojené státy příliš nevěří urovnání vztahů s Čínou. Ta již nedávno do vesmíru vyslala satelit, který testuje datové rychlosti na frekvencích 6G sítě. Navíc existují obavy k rozdílným standardům v USA/Číně a tím ke zpomalení globální expanze. Zařízení by nebyla kompatibilní na cizích frekvencích 6G.

gsmarena 000 727x484x

Zdroj: gsmarena.com

Úvodní schůze Next G Alliance proběhne v nejbližších dnech a povede ji organizace ATIS (Aliance pro telekomunikační průmyslová řešení). Účastnit se jí budou například zástupci z firmy jako jsou AT&T, Cisco, Ericsson, Facebook, Hewlett Packard Enterprise, Intel, LG Electronics, Microsoft, Nokia, Qualcomm, Samsung, T-Mobile, Verizon. Každopádně dříve než za 10 let se 6G sítě údajně nedočkáme.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat