Aplikace Zprávy od Googlu umí plánovat odeslání nejen SMS aktualizováno

Aplikace Zprávy od Googlu umí plánovat odeslání nejen SMS [aktualizováno]
2021-02-24T19:30:24+02:00
• 24. 2. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

4

Aktualizováno 24. 2.

Minulý měsíc jsme vás informovali, že začalo rozšiřování možnosti naplánování odeslání SMS, MMS nebo RCS v aplikaci Google Zprávy. U některých uživatelů nebyla novinka stále k dispozici, což jsme přisuzovali tomu, že dochází k postupnému rozšiřování, případně rozsáhlejší beta test. Google včera oznámil, že funkce se nyní šíří mezi všechny uživatele aplikace Zprávy, přičemž jedinou podmínkou je mít aspoň Android 7, případně novější. Je docela možné, že později dojde k dalšímu rozšíření a funkce bude dostupná i ve webové verzi.

Aktualizováno 26. 1.

V listopadu minulého roku se začala objevovat nová funkce u aplikace Zprávy od Googlu, která má dovolit naplánování poslání SMS zprávy, případně MMS nebo RCS. Zřejmě začalo rozšiřování, jelikož se novinka objevila i na našem smartphonu. Při napsání zprávy stačí jen podržet prstem na tlačítku pro odeslání. Následně se ukáže dialogové okno pro naplánování odeslání.

Screenshot 20210126 084248 1080x2340x Screenshot 20210126 084311 1080x2340x Screenshot Jan 26 2021 15 20 31 1080x2340x

U naplánované zprávy se zobrazuje ikona hodin. Po kliknutí na ni můžete zprávu editovat, přeplánovat nebo smazat. O poslání se následně postará aplikace. Pokud není dostupný signál, učiní tak co nejdříve.

Aplikace Google Zprávy a Duo nebudou dostupné pro necertifikované mobily [aktualizováno]

Původní článek 4. 11.

Aplikace Zprávy od Googlu byla ještě donedávna určena jen pro běžné SMS zprávy, případně MMS. Google ale zavedl podporu RCS, což je unifikovaný komunikační protokol, díky kterému lze Zprávy využívat jako běžný chat, přičemž je potřeba jen internetové připojení. S tím ale také došlo na integraci pokročilejších funkcí. V dohledné době se dočkáme možnosti plánování.

Google obchází české operátory, postupně zavádí RCS

Plánování SMS a zpráv

Podařilo se objevit, že Google momentálně na malém počtu uživatelů začíná testovat celkem užitečnou funkci, která dovolí naplánovat odeslání SMS, MMS či běžné zprávy na konkrétní datum a čas. Budete tak moci si připravit vše potřebné a mobilní telefon, respektive aplikace se postará o odeslání ve stanovený čas.

El9QguCVoAE mxR 945x2048x El9QhFaU8AMOLxV 945x2048x

Zdroj: @besaireddy

V tuto chvíli, ačkoliv máme k dispozici beta verzi, nemůžeme novinku vyvolat. Zřejmě dochází k postupnému testování na malém počtu uživatelů. Můžete si ale otestovat, jestli patříte mezi ně. Při napsání zprávy stačí následně podržet prstem na tlačítku odeslat. Mělo by se vám ukázat dialogové okno s předvolenými časy, jak jste zvyklí například u aplikace Gmail. Po výběru stačí potvrdit přes tlačítko uložit. Ikona SMS tlačítka se změní, respektive zde uvidíte malé hodiny navíc.

Otázkou je, jestli tuto funkci Google zavede také do webové verze. Rozhodně možnost plánování by zde byla daleko užitečnější, jelikož byste si vše mohli pohodlně nachystat a aplikace by se postarala o odeslání. Kdy se novinka ukáže u všech uživatelů, není zatím známo.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: androidcentral.com, twitter.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michael Majki

26. 2. 2021, 11:55

U me na telefonu to nefunguje Xiaomi redmi note 9 pro max

Jiří Král

24. 2. 2021, 23:05

Nevím jak si někdo může říkat uživatel SMARTphonu dokud nepoužívá aplikace jako Tasker nebo podobné. Tohle je jenom zrnko toho co Tasker nebo třeba MacroDroid umí.

Plánované odeslání sms umí Chomp nebo Textra už leta…. se Google probudil

Aleš Baláš

28. 1. 2021, 0:49

Jinými slovy Google pomaličku zavádí funkce, které mají ostatní aplikace už několik let. A spoustu dalších funkcí ještě dlouho tahle zaostalá aplikace umět nebude. Je to ostuda.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat