Aplikace Google Zprávy a Duo nebudou dostupné pro necertifikované mobily aktualizováno

Aplikace Google Zprávy a Duo nebudou dostupné pro necertifikované mobily [aktualizováno]
2021-01-24T19:25:00+02:00
• 24. 1. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Aktualizováno 24. 1.

Před několika dny jsme vás informovali, že aplikace Google Zprávy pro zasílání SMS, MMS a RCS nebude od března dostupná pro necertifikované smartphony. To se dotkne zejména majitelů novějších Huawei a Honor zařízení bez patřičné certifikace od Googlu. Ukazuje se, že podobný osud bude i u aplikace Duo. Ta v nejnovější verzi ve svém zdrojovém kódu obsahuje podobný text jako aplikace Zprávy.

Očekáváme, že tyto změny souvisí s masivnějším uvolněním podpory zařízení i aplikací Zprávy a asi také Telefon. Právě u druhé jmenované se očekává zpřístupnění, přičemž se chystá i možnost nahrávání hovorů.

Původní článek 20. 1.

Google se v poslední době soustřeďuje na aplikaci Zprávy pro posílání SMS, MMS a také nabízející RCS technologii. Například se chystá funkce pro automatického smazání jednoho typu SMS, případně se nabídne funkce pro plánované odeslání. Nejdůležitější novinkou je ale zavedení podpory pro šifrovanou komunikaci v rámci RCS komunikace, ale zde dochází k pozvolnému zavádění. Nyní se ukazuje, že aplikace kvůli tomu nebude dostupná na některých smartphonech.

Google Zprávy zpřístupňují reakce a rozšiřují zabezpečení

Hlavně Huawei a Honor?

Zřejmě kvůli možnosti šifrované komunikace je nutné, aby zařízení, na kterém je aplikace Googlr Zprávy, bylo více zabezpečeno a také ověřeno. Google konkrétně uvádí, že aplikace nebude fungovat na necertifikovaných zařízeních od 31. března tohoto roku. Pro většinu uživatelů smartophonů by se mohlo jednat o nepodstatnou informaci, pokud mají běžné dostupné Google Služby. Respektive, pokud daný smartphone přišel s nimi v základu.

google Telefon 5117x2881x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sice Google jen uvádí, že aplikace Zprávy bude podporovaná jen na certifikovaných zařízení, ale vyplývá z toho jedna skutečnost. Ještě před nějakou dobou byste museli dlouho hledat smartphone, který by neprošel certifikací. To ale již není případ novinek od Huawei. Modely, které jsou nově dodávané jen s HMS a AppGallery bez Google služeb nemají certifikaci, takže ani po nainstalování aplikace a případně dořešení Google Play Služeb nebude aplikace Zprávy fungovat.

To samé se týká i modelů Honor, ale u nich se blýská na lepší časy, jelikož značka byla prodána a v tuto chvíli se řeší návrat Google služeb s kompletní nabídkou aplikací. Prvním takovým modelem asi bude Honor V40, případně nově označení jako Honor 40.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Rokos

25. 1. 2021, 5:51

To je dobře číňane.A místo nich si tam natáhni jinej šmejd????????????

To byly první dvě aplikace, které jsem z telefonu vymazal a nahradil aplikacemi mnohem lépe použitelnými.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat