tvOS 14 konečně začíná podporovat 4K YouTube videa

tvOS 14 konečně začíná podporovat 4K YouTube videa
2020-10-05T11:00:19+02:00
• 5. 10. 2020

Zdroj: Redmond Pie

Jednou z nových funkcí systému tvOS 14, na kterou Apple poukazuje, byla podpora sledování videí v rozlišení 4K skrze aplikaci YouTube. Problém však byl, že po zpřístupnění finální verze systému uživatelé nemohli videa v tomto rozlišení sledovat.

tvOS 14 podporuje 4K videa

Výběr 4K videa na Apple TV 4K s tvOS 14 omezoval přehrávání videa na 1080p, což byla stejná kvalita přehrávání, která byla k dispozici i na starších systémech. Dokonce sám Apple na svém webu uváděl, že podpora YouTube videí v rozlišení 4K je funkce, která je součástí nové aktualizace. Ve skutečnosti ale funkce v softwaru chyběla. 

tvOS 14

Zdroj: MacRumors

Nebylo jasné, proč tomu tak bylo. Někteří uživatelé si na Twitteru stěžovali, že přehrávání 4K fungovalo jen v některých případech. Mohlo to znamenat, že YouTube měl ve své aplikaci nějakou chybu, která funkci deaktivovala. Tým YouTube ale uvedl, že Apple TV 4K nepodporuje VP9. Znamenalo to tedy, že YouTube nebyl schopen podporu 4K dodat, protože poslední generace Apple TV nepodporuje zmíněný kodek. 

S největší pravděpodobností se ale přeci jen podpora brzy zavede. Na sociální síti Reddit se objevila řada příspěvků, která poukazovala na aktivní 4K videa. Ačkoliv se zdá, že někteří uživatelé mají konečně obsah 4K k dispozici, uživatelé stále nemohou povolit HDR a videa jsou omezena na 30 snímků za sekundu. Je tedy jen otázkou času, než se podpora vysokého rozlišení videa rozšíří pro všechny uživatele. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat