TCL představilo dva tablety s technologií NXTVISION

TCL představilo dva tablety s technologií NXTVISION
2020-09-04T16:00:41+02:00
• 4. 9. 2020

Zdroj: Engadget

Společnost TCL začala prodávat smartphony teprve letos. Své produktové portfolio se však nyní snaží rozšířit tablety. Čínský elektronický gigant odhalil TCL 10 TABMAX a TABMID na konferenci IFA 2020.

TCL 10 TABMAX a TAMBID

TABMAX přichází s 10,36pslcovým IPS LCD displejem a stejně jako smartphony používá technologii NXTVISION. Ta dokáže nabídnout lepší detaily a sytost. Společnost uvedla, že tablet nabízí „chytrou ochranu očí“. Ta redukuje modré světlo a automaticky upozorňuje, když se váš obličej dostane příliš blízko k obrazovce.

Srdcem tabletu je osmijádrový čipset MediaTek MT8768T. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak stará operační paměť s kapacitou 4 GB. Pro soukromá data je připravené vnitřní 64GB úložiště. Energii naopak dodává 8 000mAh baterie. Na zadní straně se mimo jiné nachází 13megapixelový fotoaparát s podporou 1080p videí. Naopak na přední straně najdeme 8megapixelový fotoaparát, který se hodí v případě konferenčního hovoru. To vše za 249 eur (6 600 Kč bez DPH), za 299 eur (cca 7 900 Kč bez DPH) získáte LTE model. 

TCL

Zdroj: Engadget

S pomocí volitelného příslušenství, jako je stylus s nízkou latencí a pouzdro s klávesnicí, může TCL 10 TABMAX figurovat jako levná varianta iPadu Pro s Apple Magic Keyboard. 

TCL

Zdroj: Engadget

TCL 10 TAMBID pak vyjde na 229 EUR, tj. cca 6 000 Kč bez DPH. Tento kousek přichází s 8palcovým IPS displejem a rozlišením 1200 x 1290 pixelů. I v tomto případě najdeme technologii NXTVISION. Srdcem tabletu je procesor Snapdragon 665, 4 GB RAM a 5 500mAh baterie. Na zadní straně se nachází 8megapixelový a na přední straně 5megapixelový fotoaparát. 

Pokud vás některý z těchto tabletů zaujal, budete si jej moci zakoupit ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat