Google Meet bude zdarma pro všechny ještě pár měsíců aktualizováno

Google Meet bude zdarma pro všechny ještě pár měsíců [aktualizováno]
2021-04-01T13:30:32+02:00
• 1. 4. 2021

Zdroj: arstechnica.com

Aktualizováno 1. 4.

Google nabídl službu Meet zdarma kvůli pandemii. Původně měla tato dočasná akce vydržet jen do 31. března, ale vzhledem k situaci došlo k prodloužení. Google uvádí, že lze službu používat do konce června tohoto roku zdarma u běžných účtů. Po tomto datu se uživatelům nabízí alternativa Google Duo.

Aktualizováno 29. 9.

Již od zítřka mělo dojít k omezení používání služby Google Meet u neplatících uživatelů, ale vzhledem k aktuální situaci kolem pandemie se Google rozhodl, že prodlouží dobu, po kterou lze službu využívat naplno bez omezení a zdarma. Všechny funkce tak budou dostupné až do 31. března. Nabízí se tak setkání trvající až 24 hodin v kuse, ale jak podotýká Google, tento limit nebyl ještě nikdy pokořen.

Původní článek 28. 9.

Současná pandemie má dopad i na technologický svět, kde se začaly rozmáhat online služby, zejména v oblasti komunikace. Nejvíce můžeme pozorovat rozšíření služeb pro videokonference. Na to zareagovaly i velké společnosti jako Google. Například jsme se dočkali evoluce u Google Duo a také Google Meet. Sice obě služby nabízí podobné funkce, tak Meet je spíše pro firemní zákazníky. Google se ale rozhodl zpřístupnit Meet i pro neplatící.

Google Meet zdarma ale omezeně

Pro běžnější videohovory slouží spíše Google Duo, zatímco Meet má vylepšené rozhraní pro více uživatelů. Služba byla zpřístupněna zdarma, takže ji mohly používat i menší firmy bez toho, aniž by musely platit za celý balík G Suite. Google stále ponechá Meet zdarma, ale zavedou se limity.

Od 30. září bude nastaven limit šedesáti minut pro jednotlivé videokonference. Po uplynutí této doby dojde k ukončení setkání a bude nutné zahájit nové. Nejde ale jen o tento časový limit. Verze zdarma po tomto datu ztratí možnost nahrávání konferencí, nebude možné vysílání živě a také nebude dostupný limit 250 účastníků na jedno setkání. Také nebude k dispozici funkce aktivního potlačení hluku.

Google Meet

Zdroj: Neowin

Za všechny tyto funkce navíc bude nutné připlatit, respektive si pořídit jednu z placených verzí G Suite. Samozřejmě je otázkou, jestli nedojde k ještě nějaké změně. Služba jako taková bude nadále k dispozici a možná se časem nakonec dočkáme sjednocení s Google Duo, ale na to si ještě nějaký čas počkáme, pokud se tak stane.

Zdroje: droid-life.com, blog.google, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat