iPhone 12: Apple se snaží ušetřit každou korunu

iPhone 12: Apple se snaží ušetřit každou korunu
2020-08-25T11:30:47+02:00
• 25. 8. 2020

Zdroj: MacRumors

2

Společnost Apple dle analytika Ming-Chi Kua chystá snížit ceny dodavatelů pro nadcházející iPhone 12, čímž pomůže vyrovnat zvýšené náklady na novou technologii 5G. Tím mimo jiné dokáže minimalizovat potřebu zvýšení cen. 

iPhone 12 nabídne 5G technologii

Kuo tvrdí, že přijetí technologie Sub-6GHz 5G zvýší náklady Apple o 75 až 85 dolarů, zatímco technologie milimetrových vln způsobí náklady 126 až 135 dolarů. Společnost tak sníží náklady na další komponenty, kdekoli to bude jen možné. 

iPhone 12

Zdroj: Macrumors

Zatímco Apple obecně vyvíjí vyšší tlak na vyjednávání s dodavateli, baterie je jednou z oblastí, kde se dle Kua mohou snížit náklady. Apple údajně přechází na jednodušší a menší design s menším počtem vrstev. Deska hybridních pevných a měkkých baterií pro letošní iPhone bude údajně o 40-50 % levnější než ekvivalentní část iPhone 11. Úspora ale nebude tak razantní, takže Apple bude i nadále odkázán na vyjednávání s dodavateli. 

V budoucnu, konkrétně v roce 2021, bude nový iPhone disponovat ještě jednodušším a menším designem baterie, který bude o 30-40 % levnější než baterie u iPhone 12. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

25. 8. 2020, 11:38

To není nic nového, vždy kašlal na to být top a nabízel HW na nižší úrovni, než ostatní

Jiří Král

25. 8. 2020, 13:18

Nejsem jablíčkář, ale často Apple obdivuji jak dokáže udělat dobrý hardware i se špatnými specifikacemi. Už mám dost těch mobilů co se snaží zajmout velkými čísly a extrémní specifikacemi když telefon je pak nakonec průměrný. 5 KAMER, 108MP, 12 GB RAM \(°o°)/(☉。☉)!. Pixel 4a má jednu pitomou 12 Megapixlovou kameru která fotí líp jak spousta jiných mobilů s jejich 20ceti 100 megapixlovýma kamerama. Jako příklad uvádím pouze kamery, ale platí to pro všechny specifikace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat