Apple Watch se MicroLED dočkají za několik let

Apple Watch se MicroLED dočkají za několik let
2020-08-11T11:30:03+02:00
• 11. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Očekává se, že i letošní Apple Watch Series 6 nabídnou OLED panel, tak jako předchozí modely. Změna však nastane u budoucích generací, které budou pravděpodobně prvními produkty, ve kterých Apple použije technologii MicroLED. Tato technologie by měla být nasazena v dalších třech až čtyřech letech. 

Apple Watch s novou technologií později

Na výrobě nových displejů by se měla podílet tchajwanská společnost Epistar. Apple by měl dle spekulací investovat do továrny 330 mil. dolarů a v budoucnu bychom tuto technologii měli spatřit nejen na Apple Watch, ale také v iPhonu, iPadu, MacBooku a dalších zařízení. 

Společnost do této technologie začala investovat již v roce 2014, kdy mimo jiné také získala LuxVue Technology, firmu zabývající se těmito technologiemi. Zpočátku se mělo za to, že se nového zobrazovacího panelu MicroLED dočkáme již při prvním uvedením Apple Watch, to se však bohužel nestalo.

Apple Watch 4 5 5472x3078x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Displeje MicroLED používají zcela odlišné sloučeniny pro vyzařování světla, než dosavadní OLED panely. Navíc jsou tenčí, jasnější a energeticky účinnější. Apple již nějaký ten čas dává najevo, že by se rád stal nezávislou společností. Některé komponenty si již začíná vyrábět sám. V průběhu několika let však dojde také k „sestřelení“ hlavního dodavatele displejů – Samsung. Buď jeho displeje nahradí panely od LG, anebo použije své technologie.

Apple chystá pro rok 2020 a 2021 šest produktů s MicroLED

Pro rok 2020 a 2021 je podle analytika Ming-Chi Kuo připraveno šest produktů s mini-LED displeji. Prý se technologie objeví v novém 12,9palcovém iPadu Pro, 27palcovém iMacu Pro, 14,1palcovém MacBooku Pro, 16palcovém MacBooku Pro, 10,2palcovém iPadu a 7,9palcovém iPadu mini.

Slavný analytik však nezveřejnil datum uvedení produktů na trh, s výjimkou iMacu Pro, který by se měl objevit ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, a 7,9palcového iPadu mini, jenž bude představen v průběhu roku 2020. Firma v současnosti testuje také prototypové modely chytrých hodinek s displejem MicroLED, a to již od roku 2017. Těchto hodinek bychom se mohli dočkat už letos. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat