Youtube Music představuje společné playlisty aktualizováno

Youtube Music představuje společné playlisty [aktualizováno]
2020-08-17T12:05:47+02:00
• 17. 8. 2020

Zdroj: Youtube

Aktualizováno 17. 8.

Nedávno jsme se dočkali finálního rozhodnutí kolem služby Hudba Play, ale Youtube Music, jakožto nástupce, neobsahuje všechny funkce. To se bude postupně dohánět, přičemž se dočkáme i nějakých novinek. Nyní zde máme oficiální oznámení, že seznamy, na kterých lze spolupracovat s dalšími uživateli, jsou dostupné pro všechny. To můžeme potvrdit. Spolupracovat se může jen na veřejných a neveřejných, soukromé nemají tuto funkci dostupnou. Spolupráci lze kdykoliv ukončit.

2020 08 17 114942 1440x2960x 2020 08 17 114950 1440x2960x 2020 08 17 115000 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 22. 7.

Před měsícem se podařilo zachytit, že Youtube Music chystá nové playlisty, které budete moci tvořit se svými přáteli. Až dnes se Youtube oficiálně vyjádřil k této novince, která se začíná pomalinku šířit. Může tedy nějakou chvíli trvat, než se vám nová funkce objeví na zařízení. Na redakčních mobilech ji zatím nemáme. Kromě toho Youtube zapojí i umělou inteligenci pro návrhy, co zařadit do seznamů. Nové funkce budou dostupné pro aplikace na Android i iOS.

youtube music collaborate playlists 2 512x1024x youtube music collaborate playlists 1 512x1024x

Zdroj: androidpolice.com

Původní článek 16. 6.

Hudební streamovací služby zde nejsou nějak moc dlouho, ale jde vidět, že se nechtějí spoléhat jen na širokou nabídku obsahu. Testují se nejrůznější funkce, zobrazování textů, nabízí se sociální prvky pro umělce a jiné zajímavé novinky. Odhadujeme, že právě sociální aspekt bude jedním z tahounů ve větším využívání služeb a aplikací. Ostatně jednička na trhu si pohrává se společným posloucháním a jinými prvky pro více uživatelů. Nyní se ukazuje, že podobnou cestou chce jít i Youtube Music.

Youtube Music a playlisty

Jako každá jiná podobná služba, i Youtube Music nabízí možnost vytvoření seznamů skladeb. K dispozici je i nastavení soukromí, přičemž se nabízí tři možnosti. Lze zvolit soukromé album, neveřejné a pak veřejné. K neveřejnému má přístup jen ten, kdo dostane odkaz.

Ukazuje se, že se pracuje na nové funkci, která nabídne možnost tvorby playlistů mezi uživateli. Budete moci přidat uživatele, kteří se budou podílet na vytvoření seznamu. Jakmile je přidána písnička, bude u ní i jméno uživatele, který ji přidal do playlistu.

youtube music collaborate playlists 2 512x1024x youtube music collaborate playlists 1 512x1024x

Zdroj: androidpolice.com

Novinka je již nyní k dispozici pro některé uživatele, ale jen v rámci beta testování. Google si zřejmě vybral úzkou skupinu lidí, kterým nabídl tuto novinku. Navíc se zdá, že není ještě zcela dokončená. Není tedy jasné, kdy se dočkáme této funkce. Možná to potrvá několik měsíců, než bude dostupná pro všechny.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat