Apple v podstatě představil iPhone „SRD“, zařízení pro vybrané

Apple v podstatě představil iPhone „SRD“, zařízení pro vybrané
2020-07-23T09:30:16+02:00
• 23. 7. 2020

Zdroj: Apple

2

Mnohé společnosti se snaží najít chyby ve vlastních produktech. V případě softwaru jde hlavně o bezpečnost, kde mohou pomáhat i třetí strany. I proto některé firmy mají speciální programy, v rámci kterých nabízí odměny za nalezení chyby, případně zaplatí i za vyřešení. Částky se pohybují kolem tisíců dolarů, ale v některých případech mohou jít daleko výše. I Apple má takový program a nyní jsme se dočkali o rozšíření v podobě speciálního zařízení, které jsme nazvali iPhone „SDR“.

iPhone „SDR“

Nejedná se o konkrétní zařízení. Zkratka SRD znamená Security Research Device Program, respektive v rámci programu Apple nabízí speciálně upravený iPhone. Ten má poměrně základní výbavu a skoro se neliší od běžného prodejného zařízení. Obsahuje shell, tedy interpret příkazů.

Takový iPhone zůstává majetkem Applu a přímo kontroluje, kdo k němu má přístup, kdo jej může používat a tak podobně. Každý dvanáct měsíců jej vymění za nový typ zařízení. K tomuto iPhonu se tedy dostanou jen bezpečnostní výzkumníci, kteří jej nemohou používat jako běžné zařízení. Slouží jen pro identifikaci chyb a potenciálních hrozeb.

lockup hero medium 2x 1384x620x

Zdroj: Apple

V rámci nového programu musí výzkumníci okamžitě reportovat chyby a rizika samotnému Applu. Pokud objeví na takovém zařízení problémy u aplikací třetích stran, musí kontaktovat patřičnou firmu. V případě chyb v softwaru nebo hardwaru u Apple produktu stále platí odměny programu Apple Security Bounty. Zde se dokonce nabízí částka jednoho milionu dolarů.

Samotný program má svá omezení, ale dobrou zprávou je, že se o mohou ucházet i občané České republiky. Více informací najdete na stránce SRD programu.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Honza Koliba

23. 7. 2020, 15:49

SRD, nikoliv SDR

Přemysl Vaculík

VIP 23. 7. 2020, 16:12

Hups, díky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat