Zoom pracuje na end-to-end šifrování

Zoom pracuje na end-to-end šifrování
2020-06-03T19:30:31+02:00
• 3. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Služba Zoom aktuálně vyvíjí nové end-to-end šifrování, které bude k dispozici pouze platícím uživatelům. Půjde sice o prémiovou funkci, na druhou stranu můžeme konečně zajásat, protože tento typ šifrování službě opravdu chyběl. 

Zoom dříve lhal o použitém šifrování

Na vývoj nového šifrování upozornila agentura Reuters, která tuto informaci získala od bezpečnostního konzultanta společnosti Zoom Alexe Stamose. Spousta komunikačních online nástrojů těžila nejvíce z období pandemie, kdy spousta lidí měla home office. To samé platí o službě Zoom, která dokázala denní návštěvy až zdvojnásobit. K tomu se také pojí bezpečnostní problémy, kterých měla platforma více než dost. 

Zoom

Zdroj: Dotekomanie.cz

Přechod na end-to-end řešení tak bylo nevyhnutelné. Zajišťuje totiž, že nikdo kromě účastníků a jejich zařízení nemůže vidět a slyšet probíhající schůzku. Zoom je nyní také v hledáčku regulačních orgánů, jako je Federální obchodní komise USA. Společnost totiž v dubnu lhala, když tvrdila, že komunikace uživatelů je zabezpečené prostřednictvím zmíněného end-to-end. Bohužel pravda byla taková, že používaný bezpečnostní prvek byl TSL, což je technologie, kterou používají webové servery k zabezpečení webů HTTPS. 

V současné době tak firma má jedinou část zabezpečenou end-to-end, kterou je chat v probíhající schůzce. Teoreticky však služba mohla špehovat soukromé videohovory a být nucena záznamy předat vládám v důsledku právních požadavků. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat