Xiaomi ukončuje prodej Mi 10 a Mi 10 Pro na českém trhu aktualizováno

Xiaomi ukončuje prodej Mi 10 a Mi 10 Pro na českém trhu [aktualizováno]
2020-06-16T16:55:27+02:00
• 16. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Xiaomi v únoru představilo top modely Mi 10 a Mi 10 Pro, přičemž se po nějaké době dostal první z nich i na český trh s cenou 21 999 Kč, Všimli jsme si ale, že ani po ohlášení nedošlo k nějakému většímu rozšíření dostupnosti. Dokonce je i málo vzorků pro novináře. Situace bylo rozhodně jiná v porovnání s předchozími roky. Nyní jsme dostali informaci, že byl ukončen prodej na českém trhu.

Mi 10 nebo Mi 10 Pro jen ze zahraničí

Oficiální zastoupení pro Českou republiku nám dnes oznámilo, že celá nová série Mi 10 bude doprodána v České republice a nebudou doplňovány zásoby. Jinak řečeno, pokud jste chtěli tento model a ještě mají někde pár kusů z oficiální distribuce, je na čase si jej zakoupit.

Oficiální důvod ukončení nebyl přímo uveden, ale podařilo se nám zjistit, že to má něco společného s prodejností. Zřejmě novinka nenaplnila očekávání firmy Xiaomi, což se asi netýká přímo naši země, když se zde mobily ani pořádně neprodávaly. Odhadujeme, že čísla prodejnosti jsou nízká na globálním trhu, a proto došlo na omezené dostupnosti, případně ukončení prodeje v některých krajinách.

Zdroj: Xiaomi

Pakliže objevíte nějaký kus v obchodě, měli byste se zajímat, jestli se jedná o oficiální distribuci, nebo jde o přeprodej ze zahraničí. Pokud zakoupíte Mi 10 nebo Mi 10 Pro ze zahraničí, reklamovat budete muset v místě nákupu.

Co se týče modelu Xiaomi Mi 10 Lite, tak zde se nic nemění a smartphone se bude nadále prodávat na našem trhu. Nyní se spekuluje o příchodu Xiaomi Mi 10 Pro Plus, ale zde se nám podařilo zjistit, že nezamíří na český trh, možná do některé ze sousedních krajin.

Aktualizováno

Podařilo se nám získat rozsáhlejší objasnění ukončení prodeje modelů Xiaomi Mi 10 a Xiaomi Mi 10 Pro v České republice. Údajně k tomu dochází díky obří poptávce v domovské Číně. To je celkem zvláštní vysvětlení, jelikož by to bylo pravděpodobně poprvé v historii mobilů, kdy by sama Čína měla tak obrovskou poptávku po dvou modelech, že by muselo dojít ke kompletnímu stažení z ostatních trhů.

„Z důvodu nadstandardní poptávky po modelech Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro v domovské Číně, které se jak ze stran odborných médií, tak běžných uživatelů setkaly s neočekávaně pozitivním ohlasem, se vedení společnosti Xiaomi rozhodlo, že tyto dva produkty bude nadále prodávat pouze na domácím trhu. Toto omezení se však netýká produktu Mi 10 Lite, který je a bude i nadále na českém trhu dostupný. Co se týká smartphonů Mi 10 a Mi 10 Pro, jejichž prodej nebude do budoucna probíhat v rámci České republiky, chceme zdůraznit, že budou mít oba tyto modely nyní i do budoucna plnou servisní podporu a budou zcela funkční. Z modelů Mi 10 a Mi 10 Pro se tak stává „limitovaná edice“, kterou je momentálně stále možné u vybraných obchodních partnerů zakoupit“  říká Kateřina Czyžová, projektová a PR manažerka společnosti Witty Trade, která je distributorem značky Xiaomi v ČR.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Rosťa Neupauer

16. 6. 2020, 18:49

„Údajně k tomu dochází díky obří poptávce v domovské Číně“ Tak určitě, bože alespoň ať sklopí uši a přiznají že to z tou cenou totálně přehnali a nikdo to nechce. Já jsem jsem chtel upgradovat z Mi8 na Mi10 ale po zjištění ceny jse šel do Samsungu. Sorry ale 28 tisíc za Xiaomi? Nejsem mentál….

Martin Jeřábek

VIP 16. 6. 2020, 14:21

A oni se jako diví, když Mi 10 série je cenově předražený ale nenabízí to co konkurence? Třeba IP68, proč se tlačili s cenou na úroveň Samsung a Apple když oni na to nemají.. Lidi jsou zvyklí Vlajková loď za nejlepší ceny. Brzy vyjde Mi 10 Pro+ tak uvidíme zda cenu dají lepší než Mi 10 Pro.

Roman Praslička

16. 6. 2020, 17:58

No na ty ceny mají, jen ale u jiné řady, konkrétně MiMix tam je vidět posun v každé generaci

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat