iTunes U příští rok definitivně skončí

iTunes U příští rok definitivně skončí
2020-06-12T16:28:02+02:00
• 13. 6. 2020

Zdroj: Apple

Pokud jste byl doposud učitelem, který se spoléhal výhradně jen na platformu iTunes U od Applu pro digitální sdílení svých kurzů, je čas na změnu. Po několika dlouhých letech, kdy služba spíše stagnovala, Apple potichu prozradil, že na konci příštího roku bude platforma ukončena. 

iTunes U oficiálně končí v roce 2021

Této skutečnosti si všiml zahraniční server MacRumors, který se odkázal na podpůrný dokument na webu společnosti Apple. Proč tomu dojde? Stručně řečeno – pro Apple už nemá smysl takovou platformu podporovat. Kromě toho iTunes už není všudypřítomný, takže i z tohoto hlediska je jasné, že tento krok přijít musel. 

iTunes U

Zdroj: TechCrunch

Apple upozorňuje na to, že sám vyvíjel aplikace jako Classroom a Schoolwork, které pomáhají učitelům distribuovat studentské materiály a známky. Společnost poprvé službu iTunes U spustila před 13 lety, tedy v roce 2007 jako část obchodu iTunes Store. Platforma měla hostit kurzy a obsah špičkových amerických vysokých škol. Roku 2013 Apple uvedl, že tyto kurzy byly staženy více než miliardkrát. V polovině loňského roku se však obsah přesunul výhradně na Apple Podcasty. 

Apple také ve svém podpůrném dokumentu uvádí, že veškerý aktuální obsah na iTunes U zůstane až do školního roku 2020-2021. Instruktorům však doporučuje, aby si své materiály zálohovali dříve než bude pozdě. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat