Google Meet si vypůjčí funkce od Zoom

Google Meet si vypůjčí funkce od Zoom
2020-06-28T18:00:03+02:00
• 28. 6. 2020

Zdroj: Google

Společnost Google oznámila několik nových funkcí pro svou platformu Google Meet, které budou k dispozici koncem tohoto roku. Zaměřeny jsou především na uživatele G Suite. Mezi nové funkcionality patří přidané funkce pro administrátory a moderátory, schopnost nahradit nebo rozostřit pozadí, větší pohled pro více účastníků, a další. 

Google Meet získá řadu nových funkcí

Nové funkce moderování umožňující řídit schůzky, budou k dispozici uživatelům G Suite for Education a G Suite Enterprise for Education. Když uživatel požádá o připojení ke schůzce a budou odmítnuti, nebudou moci znovu o připojení požádat. Celkově uživatelské rozhraní působí méně rušivě, tudíž je více přehledná a jednoduchá. Služba také začne blokovat anonymní uživatele.

Google Meet

Zdroj: Neowin

Do služby se dostanou také další funkce moderování, jako je schopnost ztlumit všechny účastníky, zakázat rozhovory během schůzky a omezit sdílení obrazovky na vybrané uživatele. V nadcházejících měsících by Google měl poskytnout podrobnější informace o těchto novinkách. 

Co se týče použitelnosti, Google přinese několik funkcí, které jsou v současnosti přítomné v konkurenčních službách. Dočkáme se tedy například funkce zvednutí ruky, kterou můžete znát z Teams a Zoom. Rovněž bude služba podporovat více uživatelů během videohovorů – 49 účastníků. Doposud je možné mít připojených jen 16 účastníků. 

Google Meet Google Meet

Zdroj: Neowin

Dále bude možné rozmazat nebo nahradit pozadí videochatu, což by mohlo být vítaným doplňkem. Tato funkce bude také podporovat ovládací prvky správce. Kromě toho se bude Meet integrovat s bílou aplikací Google Jamboard. Všechny tyto novinky budou k dispozici v příštích měsících zákazníkům služby G Suite. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat