Celosvětové prodeje telefonů klesly o 20 % v Q1 2020

Celosvětové prodeje telefonů klesly o 20 % v Q1 2020
2020-06-03T20:10:17+02:00
• 4. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nejnovější zpráva výzkumné společnosti Gartner odhaluje globální prodeje chytrých telefonů během prvního čtvrtletí letošního roku. Jak všichni dobře víme, nejen prodeje smartphonů ovlivnila pandemie COVID-19. Ta začala už v prosinci loňského roku, což mělo za důsledek zastavení mnoha výrob a také drastické snížení prodejů nejen v Číně. Zákazníci pochopitelně utráceli méně za nepodstatné položky, čímž globální prodeje chytrých telefonů klesly. 

COVID-19 způsobil drastické snížení prodejů

Celosvětové prodeje chytrých telefonů v prvním čtvrtletí roku 2020 meziročně poklesly o 20,2 %. Mezi pět nejvýznamnějších značek patří samozřejmě Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi a Oppo. Apple z těchto firem zažil nejmenší pokles prodejů, což se nedá říct o Samsugnu, Huawei a Oppo. Jediná značka, která v porovnání s loňským rokem zažila růst, je Xiaomi, byť jen o 1,4 %. 

COVID-19

Zdroj: GSMArena

Společnost Samsung dodala přes 55 mil. kusů telefonů, zatímco v loňském roce tomu bylo přes 71 mil. Huawei prodalo 42 mil. telefonů (pokles z více než 58 mil.) a Apple prodal 40 mil. oproti 44 mil. kusům z loňského roku. I když Huawei zažil nejhorší prodeje v tomto čtvrtletí, stále si dokázalo udržet druhé místo v celkovém žebříčku. 

Apple měl silný začátek roku díky nové produktové řadě, který zaznamenala na celém světě silnou dynamiku. Pokud by se COVID-19 neobjevil, výrobce by se pravděpodobně dočkal rekordních čtvrtletních prodejů. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat