Uber Eats končí v České republice

Uber Eats končí v České republice
2020-05-05T18:15:31+02:00
• 4. 5. 2020

Zdroj: Uber

1

Doba pandemie nahrává donáškovým a zejména online službám. Očekávali jsme, že většina takový služeb poroste a zvětší jejich možnosti. Jak se ale ukazuje, ani nyní není přáno těmto službám. V České republice od roku 2018 působí Uber Eats, tedy služba nabízející objednání a dovoz jídla. Jedná se v podstatě o odnož služby Uber. Uber Eats je konkurencí pro DámeJídlo.cz a také pro Wolt a případně další alternativy, ale trh se trochu změní.

Uber Eats končí

Dnes jsme dostali jednoduché tvrzení, že tato služba končí v České republice, konkrétně se tak stane již 3. června. Společnost bohužel neuvedla konkrétní důvody, proč se tak děje, jen poskytla vyjádření, že ji to mrzí, ale musí to být.

Po letech partnerství s místními restauracemi, kterým jsme umožnili snadný a spolehlivý rozvoz jídla, jsme došli k nelehkému rozhodnutí ukončit ve středu 3. června činnost Uber Eats v České republice.

Můžeme jen spekulovat, co vedlo společnost k tomuto rozhodnutí, ale nabízí se například ekonomické důvody. Případně konkurence nabízí lepší podmínky pro tento způsob objednání a doručení jídla. Pakliže jste se těšili na rozšíření služby i do vaší oblasti, budete zřejmě zklamáni.

Uber Eats Photo App In Use 3 5472x3491x

Zdroj: Uber

Co se týče služby Uber, nic se nemění a stále bude fungovat jako doposud. Otázkou je, jak se rozvine trh v této oblasti doručování jídel. Snížení počtu konkurenčních firem v době, kdy ještě nejsou pokryta největší města zcela asi není moc dobré.

Odchod Uber Eats z České republiky nás mrzí. Možnost objednávat si jízdy Uberem ale zůstává i nadále. Naší hlavní prioritou je teď minimalizovat dopad na naše ceněné zaměstnance, partnerské restaurace, partnerské kurýry a zákazníky, kteří nás podporovali.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lenka Kováčiková

4. 5. 2020, 16:52

Ani se nedivím, těch 30% co si berou jako provizi od restaurací za zprostředkování objednávky je zlodějna, i spolu s dalšími podobnými platformami. Lidé nebuďte ovce a podporujte domácí české firmy, které skutečně pomáhají restauracím a neberou si žádné poplatky. Podívejte se na web Jidloo.cz, který skutečně pomáhá, neboť jinak se za pár týdnů nebudete mít jít ani kam najíst !! A to nechci zbytečně strašit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat