Sony prodalo jen 400 000 smartphonů, jde o prudký pokles

Sony prodalo jen 400 000 smartphonů, jde o prudký pokles
2020-05-17T20:40:20+02:00
• 18. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

7

Nacházíme se v období, kdy technologičtí giganti zveřejňují zprávy vyhodnocující jejich podnikání za uplynulý kvartál. I Sony si tuto zprávu pro své investory připravilo. Konkurenční mobilní značky možná mohou slavit, že se Sony nedaří, ovšem investoři a další zainteresovaní lidé nemají příliš mnoho slov. Od ledna a března letošního roku totiž firma zaznamenala nepříznivé výsledky.

Sony aneb bída, šeď a zase jen šeď

V tomto časovém rámci, tedy v prvním kvartále letošního roku, se podařilo japonskému výrobci prodat pouze 400 000 kusů svých telefonů. Jedná se o vůbec nejhorší prodejní čísla, která kdy společnost zaznamenala. Zejména dodávky za Q1 jsou ve srovnání se stejným obdobím loňského roku sníženy o neuvěřitelných 64 %. Naposledy výrobce zaznamenal kladná prodejní čísla v kategorii chytrých telefonů ve druhém čtvrtletí roku 2017.

Sony Sony

Zdroj: GSMArena

Prostřednictvím tiskové zprávy také víme, kolik smartphonů Sony prodalo od fiskálního roku 2019, kdy se firmě podařilo prodat jen 3,2 mil. kusů Xperia. Pro fiskální rok 2018 bylo například uvedeno 6,5 mil. dodávek. Soudě podle minulých výkonů zaznamenaly prodeje značky Xperia prudký pokles v posledních třech letech. Pokud si chce Sony zachovat relevanci na trhu, musí představit zatraceně dobrý a zajímavý telefon. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Samael Frosst

19. 5. 2020, 10:35

Pre mňa je Sony top dizajn, žiadne tie blbé výkroje, priestrely a podobné somariny. Bohužiaľ tie ceny vysoké a marketing slabý.

Jan Kerestes

18. 5. 2020, 11:04

SONY je vyborna firma,.. ale marketing proste nemaju. Kvalitne pristroje, trochu predrazene ale hlavne po pradstaveni uplinie niekedy div nie rok kym je v predaji! za to si skratka SONY moze samo. Osobne som pouzival Apple ale jediny telefon s Androidom boli SONY Xperie Z3 a Z5 a tie boli dobre. Kludne by som sa do SONY vratil. Potrebuju malo aby zas boli spat. Trochu marketing, trochu cena, dostupnost, trochu technika. nechyba tomu moc. Ked ma nejaka znacka dobry zvuk tak s radostou hodim iPhone do zabudnutia a presedlam do SONY.

Přemysl Vaculík

VIP 18. 5. 2020, 12:05

Myslím, že by stačilo se na chvíli vykašlat na marže, dát to za co nejmenší cenu a pak postupně stavět základnu, stejně jako to dělá OnePlus, Realme, Redmi atd.

Martin Kolek

18. 5. 2020, 10:48

Kdyby dali slušné ceny určitě by se prodávali ale takhle střední třídu za 18.000kč blázni přešel jsem ke konkurenci.

Ota Navrátil

18. 5. 2020, 9:31

Jednak cena. Ale to je problém. Špičkové součástky, vývoj, … i tak je to hrozně nastřelené.
A pak Sony nemá prakticky žádný marketing, konkurence je prostě vidět.
Přitom to jsou dobré telefony, v rámci dlouhodobého vývoje mají plno prvenství.
Ten výsledek je prostě k nepochopení.

Jonáš Rybka

18. 5. 2020, 9:22

Zatraceně dobrý a zajímavý telefon mi přijde Sony Xperia 1 Mark II, ale co už není zajímavé, tak je jeho cena. S tím, čím si Sony v mobilním průmyslu prochází, tak 30 tísíc je zatraceně hodně.

Vit Semenec

18. 5. 2020, 16:31

Taky pokukuju, ale ten formát 21:9 :-( proč neudělají ještě druhý model, úplně stjný pouze s formátem 16:9, ať se zákaznící rozhodnou, co jim víc sedne. A pak SW podpora. Za ty peníze bych si představoval 3 roky systém uvolněný max. 2 měsíce po GooglePixel a čtvrtý rok záplaty.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat