Oppo míří do Evropy díky Vodafonu, Česko se dočká v další vlně

Oppo míří do Evropy díky Vodafonu, Česko se dočká v další vlně
2020-05-18T18:00:00+02:00
• 18. 5. 2020

Zdroj: Oppo

Společnost Oppo ještě svého času působila v Evropě, přičemž mobily šlo zakoupit skrze oficiální internetový obchod. Následně ale došlo ke stažení značky, přičemž se firma soustředila zejména na asijské trhy. V podstatě došlo k výměně za novou značku OnePlus, která spadá také jako Oppo pod BBK Electronics. Nějakou dobu ale sledujeme, že se Oppo snaží vrátit do Evropy a nyní k tomu má poměrně významného partnera.

Vodafone a Oppo

Dnes došlo na oznámení nového partnerství mezi mobilním operátorem Vodafone a společností Oppo. Dojde k zařazení mobilních telefonů do běžné nabídky operátora, přičemž se hlavně dočkáme modelů série Oppo A, kde je například poslední novinkou OPPO A92. Také dojde na uvedení modelů Reno a Find X. Oppo uvádí, že se hlavně dočkáme smartphonů s podporou 5G sítí.

oppo a52 1200x675x

Zdroj: Oppo

V první vlně dojde bude zahájen prodej v Německu, Velké Británii, Španělsku, Portugalsku, Rumunsku, Turecku a Nizozemsku. Následovat budou i další země, přičemž český Vodafone potvrdil, že se dočkáme i u nás, jen nebylo specifikováno jakékoliv datum nebo termín.

Spolupráce značky Oppo a skupiny Vodafone Group už je spuštěná v několika vybraných zemích. Česká republika by měla být v následující vlně, případně vlnách. Datum zahájení prodeje ale aktuálně není známé. Vodafone Czech Republic proto nyní portfolio značky Oppo aktivně monitoruje a jakmile bude známá dostupnost pro Českou republiku, začneme řešit zařazení zboží do prodeje.

Bude se jednat pro Oppo o značné posílení na evropském trhu, ale neznamená to, že se tyto modely u nás neprodávají. České obchody si našly cestu a některé mobily této firmy najdeme v Česku, jen se nejedná o kompletní nabídku.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat