Edison Mail chyba umožňuje přístup k e-mailovým účtům jiných uživatelů

Edison Mail chyba umožňuje přístup k e-mailovým účtům jiných uživatelů
2020-05-18T15:00:30+02:00
• 18. 5. 2020

Zdroj: Edison Mail

Zatímco před více než 20 lety mohla být papírová forma dokumentace jednoduše ukradena, dnešní online korespondence je na tom podobně. Postup je samozřejmě mnohem složitější, zato výsledek je stejný. Není tedy divu, že mnoho technologických společností investují nemalé peníze do zabezpečení svých mailových klientů. Bohužel ne vždy se povede všechny bezpečnostní záplaty připravit včas. Své o tom ví mailový klient Edison.

Edison Mail má bezpečnostní problém

Několik uživatelů této populární e-mailové iOS aplikace hlásí, že mohou vidět účty ostatních uživatelů. Jedná se samozřejmě o závažné narušení soukromí, protože jeden uživatel má přístup ke všem mailovým účtům. Má to ale trochu háček. 

Tato problematika se váže pouze na novou funkci synchronizace, která byla nedávno implementována. Ta v praxi umožňuje zobrazit připojené e-mailové účty na všech vašich zařízeních. Zjevně se zde ale nachází problém spjatý s bezpečností. 

Edison Mail

Zdroj: MacRumors

Uživatelé mimo jiné hlásili, že vidí u svých účtů připojena jiná zařízení, což naznačuje, že i ostatní uživatelé mohou vidět e-maily. Doporučujeme tedy, abyste alespoň v tuto chvíli vymazali své e-mailové účty z aplikace, pokud jste tedy povolili funkci synchronizace. 

Jestli se bojíte, že by uživatelé mohli vidět i vaše hesla, můžete být v klidu. Je to totiž velmi nepravděpodobný scénář. I přesto si ale raději heslo změňte. Edison již na svém twitterovém profilu prohlásil, že na vyřešení tohoto technického problému naléhavě pracuje. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat