Xiaomi pracuje na 144megapixelovém fotoaparátu

Xiaomi pracuje na 144megapixelovém fotoaparátu
2020-04-04T18:25:07+02:00
• 5. 4. 2020

Redmi K30 Pro; Zdroj: Redmi by Xiaomi

Čínské Xiaomi bylo první společností, která na trh uvedla smartphone s 48megapixelovým fotoaparátem. Konkrétně se tak poprvé stalo u modelu Redmi Note 7. Poté společnost představila Redmi Note 8 Pro s 64megapixelovým fotoaparátem. Později se pak na trhu chlubila se 108Mpx fotoaparátem u modelu Mi CC9 Pro / Mi Note 10. 

Xiaomi chce být opět první na trhu

Nyní se ale podle dostupných informací zdá, že Xiaomi bude opět na trhu první. Konkrétně by na trh mělo představit telefon se 144megapixelovým fotoaparátem. Alespoň takovéto informace nyní kolují v zahraničí. Podrobnosti jsou ale prozatím nejasné.

Xiaomi Mi 10 Lite

Zdroj: Xiaomi

Během celého procesu přidávání megapixelů čínský výrobce spolupracoval s konkurenčním jihokorejským gigantem. Samozřejmě se Samsungem, který poskytoval veškeré senzory. Jelikož je Xiaomi jedinou společností, o které je známo, že pracuje na takovémto fotoaparátu, bude s největší pravděpodobností představen u telefonu z řady Mi. 

Ačkoliv je stále velice brzy na to, abychom mohli určit, který konkrétní model získá tento nový fotoaparát, někteří analytici již zmiňují Mi CC10 Pro nebo Mi 10S Pro. Prozatím můžeme jen hádat, který z modelů se nového fotoaparátu dočká. Nicméně, v nadcházejících týdnech bychom se měli dozvědět více informací. S největší pravděpodobností může být novinka představena už ve druhém kvartálu letošního roku.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat