iOS 14 získá vylepšenou Klíčenku, ta bude konkurovat 1Password

iOS 14 získá vylepšenou Klíčenku, ta bude konkurovat 1Password
2020-04-05T09:30:25+02:00
• 5. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nativní správce hesel pro operační systém iOS může být koncem letošního roku v připravovaném iOS 14 přepracován. Díky tomu by se Klíčenka stala konkurenceschopnější, především hlavně kvůli novým možnostem, čímž by se vyrovnala 1Password a LastPass. 

iOS 14 přinese několik funkcí pro Klíčenku

Doposud bylo možné do iCloud Keychain (iCloud Klíčenka) ukládat vaše hesla a nechat si je automaticky doplňovat v iPhonu, iPadu či Macu. Tento proces je mnohem snadnější než neustále hesla kopírovat a vkládat. Ovšem i přesto nativní správce hesel nebyl dostatečným konkurentem pro 1Password či LastPass. Proč tomu tak bylo?

iOS 14 iOS 14

Zdroj: Dotekomanie.cz

Hlavním rozdílem oproti konkurenčním správcům hesel je ten, že Klíčenka od Applu nepodporuje dvoufaktorové autentizace (2FA). To v praxi znamená, že uživatelé jsou stále pod potenciální hrozbou, že o veškerá hesla mohou přijít, například skrze nebezpečnou SMS zprávu či mail. Právě na této oblasti by měl Apple ještě letos výrazně zapracovat.

Zahraniční server 9to5mac ve své zprávě prohlásil, že společnost Apple chystá nové funkce pro svého správce hesel. Klíčenka by tak v iOS 14 měla nabízet různá doporučení pro změnu hesel. Kromě toho by měla být k dispozici zmíněná podpora dvoufaktorové autentizace. Není prozatím jasné, zda Apple nabídne vlastní funkci ověřování, jako je Google Authenticator, Authy. Hlavním cílem však je eliminovat spoléhání se na SMS zprávy a e-maily jako možnosti sekundárního ověření. 

Tohle by mohla být velmi dobrá zpráva nejen pro současné uživatele, ale také pro předplatitele konkurenčních služeb, kteří by mohli ušetřit několik stovek ročně. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat