Qualcomm představil Quick Charge 3+

Qualcomm představil Quick Charge 3+
2020-04-27T20:00:17+02:00
• 27. 4. 2020

Zdroj: Qualcomm

1

Poslední novinka od Qualcommu v oblasti nabíjení se datuje do minulého roku, kdy došlo na představení nového standardu v rámci bezdrátového nabíjení. V tuto chvíli se nabízí Quick Charge 4+ z roku 2017, nic modernějšího zatím od Qualcommu není. Ostatně firmy zpravidla nabízejí i vlastní řešení. Nyní ale firma představila novinku Quick Charge 3+, která vychází z Quick Charge 3 a vypůjčuje si specifikace z Quick Charge 4+.

Quick Charge 3+

Qualcomm ve svých produktech tak trochu dělá zmatek, jelikož byste si řekli, že Quick Charge 3+ bude pomalejší než Quick Charge 4 nebo Quick Charge 4+, ale i zde se nabízí nabití na 50 % za 15 minut. Firma přímo ve své tiskové zprávě přímo uvádí, že novinka se zaměřuje na svou cenovou dostupnost. Oproti verzi tři nabízí o 35 % rychlejší nabíjení, přičemž teplota klesla o 9 °C.

quickchargelogo horiz 688 688x225x

Zdroj: Qualcomm

Hlavní výhodou je umožnění rychlého nabíjení skrze USB A-to-C, tedy na nabíječka s USB A konektorem na jednom konci a USB C na druhém pro mobilní telefon. Technologie je zpětně kompatibilní. Jednou z výhod nového standardu jsou jednotlivé kroky ve stupňování nabíjení. Původně se nabízely u verze tři 200mV , ale varianta plus má 20mV, tudíž lze docílit přesnějšímu a plynulejšímu nabíjení. Tuto specifikací si také propůjčuje z Quick Charge 4+.

image 2 688 0 688x225x

Zdroj: Qualcomm

Samozřejmě jsou součástí ochrany a bezpečnostní prvky. Qualcomm jednoduše vylepšil starší technologii při zachování ceny, respektive je levnější než modernější Quick Charge 4+, přičemž nabízí podobné specifikace. Quick Charge 3+ bude nabízeno v rámci mobilů s procesory Snapdragon 765 a Snapdragon 765G. Již nyní je na trhu první mobil s podporou nového nabíjení. Jedná se o Xiaomi Mi 10 Youth Edition, přičemž tento model podporuje i Quick Charge 4+.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Biel

28. 4. 2020, 14:17

Dokáže tato technologie už konečně nabíjet rychle i při zapnutém displeji? Co jsem měl předhozí telefony s QuickCharge (5X, S6 Edge, S8,…), tak to žádný z nich neuměl, jen při vypnutém.
Po zkušenostech s OnePlus a jejich skvěle rychlým Dash Charge za každých okolností se tomu to systému směju. Nebo už se to zlepšilo?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat