Qualcomm představil Quick Charge pro bezdrátové nabíječky MWC

Qualcomm představil Quick Charge pro bezdrátové nabíječky [MWC]
2019-03-01T07:59:19+02:00
• 1. 3. 2019

Společnost Qualcomm na MWC v Barcelově oznámila, že nově zavádí podporu Quick Charge i u bezdrátových nabíječek. Jde v podstatě o to, že dojde k certifikaci bezdrátových nabíječek pro standard Quick Charge, takže si zákazníci mohou být jisti, že produkt, který kupují, splňuje určité standardy a požadavky.

Quick Charge i Qi

Quick Charge je zároveň od nynějška kompatibilní s technologicí Qi a bezdrátové nabíječky bude možno napájet všemi adaptéry, které splňují certifikaci Quick Charge 4+, 4, 3 nebo 2.

První bezdrátovou nabíječku v rámci této spolupráce již představilo Xiaomi pro svůj nejnovější model Xiaomi Mi 9. Bohužel není zřejmé, zda dojde v dohledné době i na zlepšení rychlosti bezdrátového dobíjení. Qualcomm touto novinkou v podstatě jen zaručuje, že při použití certifikovaných nabíječek a napájecích adaptérů je zaručen nejvyšší možný výkon, který výrobce uvádí. Vstup Quick Charge na pole bezdrátového dobíjení však v současnosti neznamená zvýšení rychlosti.

Pokud je tedy pro vás prioritou rychlost nabíjení, zřejmě tuto novinku nikterak neoceníte. Mnoho výrobců namísto implementace bezdrátového dobíjení neustále zdokonaluje vlastní technologie pro dobíjení kabelem, což se i z uživatelského hlediska zdá mnohem lepší, alespoň prozatím.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat