Google se začíná zbavovat značky Hangouts

Google se začíná zbavovat značky Hangouts
2020-04-08T23:00:53+02:00
• 9. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Už v roce 2018 Google informoval, že komunikační služba Hangouts se změní a původní podoba bude ukončena v roce 2019. Následně ale došlo k rozhodnutí, že se konečné změny posunou až na rok 2020, konkrétně na červen. V tuto chvíli má tedy Google služby jako Google Duo, Zprávy pro Android, Hangouts, Hangouts Chat a Hangouts Meet. Poslední dvě jsou určeny výhradně pro majitele G Suite účtů. Nyní se ale ukazují první náznaky nadcházejících změn.

Hangouts čekají velké změny

Pakliže používáte původní službu Hangouts, která je zdarma, možná jste si všimli, že po poslední aktualizaci došlo na odstranění sdílení polohy v chatu. Nyní ale přijdou zřejmě zásadnější změny. Google totiž chce zejména používat Hangouts Chat a Meet, přičemž původní služba Hangouts bude ukončena. Uživatelé ale budou přesunuti na novější verze.

U nich ale dochází ke změně. V samotné nápovědě ke službám jde pozorovat změna názvů. Z původního označení Hangouts Chat bude Google Chat a z Hangouts Meet se stane Google Meet. Ostatně obě služby jsou dostupné na adresách chat.google.com a meet.google.com. Samotné stránky nápovědy ale nejsou zcela převedeny, takže se lze setkat s používáním obou výrazů pro jednotlivé služby.

Screenshot 84 745x138x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V následujících měsících a zřejmě nejpozději v červnu tedy započnou změny, které znovu přeformují komunikační služby nabízené společností Google. Je zde ještě pravděpodobnost, že vzhledem k aktuálnímu stavu ve světě a zejména v USA dojde k dokladu, ale je to nepravděpodobné. První změny se začínají objevovat a pravděpodobně se rozloučíme s označením Hangouts.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat