Skype se snaží konkurovat Zoomu novou funkcí

Skype se snaží konkurovat Zoomu novou funkcí
2020-04-08T19:30:45+02:00
• 8. 4. 2020

Zdroj: Skype

2

V době koronavirové musí služby, jako je Skype neustále zlepšovat své aplikace, a to nejen pro mobilní, ale také desktopové systémy. Za poslední dobu se právě Skype velice zjednodušil, takže pokud aplikaci uživatel poprvé otevře, není pro něj používání složité. Společnost si navíc sama zřejmě říká, že v jednoduchosti je krása, protože představila velkou novinku. 

Skype nově nevyžaduje aplikaci ani účet

Komunikační služba nově umožňuje uživatelům zahájit videohovory a pozvat na ně lidi bez nutnosti použít aplikaci, nebo dokonce mít účet. Celý proces se totiž provádí kompletně na webu, právě odtud je možné hovory zahájit. Záměr této funkcionality je na oči bijící. Společnost se prostě snaží přetáhnout uživatele některým ze svých konkurentů, jako je například Zoom, který byl jedničkou v používání od začátku pandemie COVID-19. 

Skype

Zdroj: TheVerge

Problém Zoomu je ten, že vyžaduje od hostitele schůzky, aby měl účet a aplikaci, pokud chce zahájit hovor. Skype se tedy snaží na tuto bolístku zatlačit a doufá, že se mu podaří získat nové uživatele. I přesto má ale co dohánět. Zoom je zkrátka snadnější a přehlednější a i celkový proces od zahájení hovoru až po jeho uskutečnění je hračka. Tato služba má ale nyní problémy hlavně se zabezpečením a ochranou soukromí, což je naprosto ideální čas pro Skype. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Skype že uvedl novou funkci? :-D videokonference bez registrace pomocí sdíleného odkazu jsem u Skypu používal už v roce 2017 ;-). Autore zagoogli, a oprav si nepravdivý nadpis. Nejde o nějaké dohánění konkurence, naopak, jen marketingově vypíchnutá starou věc…

Martin Jeřábek

VIP 9. 4. 2020, 6:18

Skype nemusí nikomu konkurovat, zoom je pofiderní app.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat