Xiaomi využilo koronaviru a poráží Huawei

Xiaomi využilo koronaviru a poráží Huawei
2020-03-26T19:30:52+02:00
• 26. 3. 2020

Zdroj: Datart

Celosvětové prodeje v průběhu února 2020 rekordně klesly o 38 %. Samozřejmě vše má na svědomí koronavirus. Jediné Xiaomi může alespoň částečně v těchto časech slavit. Vůbec poprvé totiž společnost prodala více smartphonů než konkurenční Huawei.

Xiaomi může i v průběhu koronaviru slavit

Konkurenční společnost Huawei taktéž nezažívá vůbec dobré období. Místo sklízení úrody se musí vypořádat s koronavirem, kvůli kterému byly zastaveny továrny. Lidé navíc telefony nenakupovali – buď neměli za co, anebo se báli budoucnosti. To ale není jediný problém Huawei. Firma má totiž potíže také s nedostatkem Google služeb, což výrazně ovlivnilo celkové prodeje.

Xiaomi

Zdroj: Pocketnow

Uznávám, že se může zdát, že srovnání Huawei s Xiaomi může být trochu neférové. Na druhou stranu, byznys je tvrdý a na bolístka se nehraje. Analytická společnost proto zveřejnila nejnovější čísla týkajících se prodeje chytrých telefonů. Huawei za poslední měsíce ztratilo svou dlouhodobou pozici a jeho místo zaujímá Xiaomi. Právě tato společnost se stala třetím největším prodejcem. 

Čínskému Xiaomi se totiž podařilo prodat šest mil. kusů telefonů, přesněji o 500 000 více než Huawei. Jihokorejský Samsung je samozřejmě i nadále naprostým lídrem, protože dokázal prodat více než 18,2 mil. smartphonů. Na druhém místě se pak umístil Apple s 10,2 mil. prodanými kusy. Nelze očekávat, že by se prodeje v průběhu příštích měsíců výrazně zvýšily, ba naopak. Kvůli úřadujícímu koronaviru lze očekávat v tomto směru „velký špatný“.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat