Nokia oživí značku XpressMusic

Nokia oživí značku XpressMusic
2020-03-01T19:30:00+02:00
• 1. 3. 2020

Zdroj: HMDGlobal

Po více než 10 letech s největší pravděpodobností dojde k oživení modelové řady XpressMusic, na kterou se vždy vázaly hudebně zaměřené telefony od společnosti Nokia. Nejnovější zápis v databázi čínského úřadu TENAA totiž odhaluje zařízení nesoucí kódové označení TA-1212 a právě designové zpracování nenápadně připomíná například Nokii 5130. Firma HMD Global by se tak postarala o oživení další úspěšné klasiky.

Pro zaryté fanoušky

Klasickou klávesnici doplňuje 2,4palcový TFT LCD displej s rozlišením 340 x 320 pixelů. Konstrukce měří 133,75 x 52,43 x 13,1 mm a hmotnost vychází na přívětivých 88 gramů. Uvnitř poběží základní jednojádrový procesor běžící pod taktovací frekvencí 0,36 GHz, 0,8MB operační paměť RAM a 16MB interní úložiště, které má podporovat paměťové microSD karty do výše 32 GB. Výdrž bude řídit baterie s kapacitou 1 200 mAh.

Zdroj: Tenaa.com.cn

Záda ponesou pouze 0,3megapixelový fotoaparát a přisvětlovací LED diodu. Seznam specifikací bohužel nezahrnuje operační systém KaiOS pro tlačítkové telefony a případní majitelé nedostanou na výběr z více barevných variant. Prodejní cena nebo datum oficiální představení prozatím neznáme, ale HMD Global chystá tiskovou konferenci Nokia Live namísto zrušeného veletrhu MWC v Barceloně.

Zdroj: Tenaa.com.cn

Zdroje: gizmochina.com, shouji.tenaa.com.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat