OnePlus zapracuje na fotografických možnostech svých mobilů

OnePlus zapracuje na fotografických možnostech svých mobilů
2020-02-08T20:37:05+02:00
• 9. 2. 2020
2

Dnes se společnosti snaží naslouchat svým nejvěrnějším fanouškům, aby vylepšily své současné i budoucí produkty. OnePlus patří mezi ty výrobce, kteří skutečně komunikují velmi úzce s fanoušky, což dokazuje třeba nedávná událost Open Ears Forum v New Yorku. Společnost následně poskytla soupis toho, na čem se zapracuje u fotografických možnostech smartphonů. Potěšující zprávou, že některé úpravy se budou dotýkat i existujících mobilů, takže nebude nutné kupovat nový smartphone, abyste si vyzkoušeli novou funkci.

OnePlus a vylepšování foťáků

Zástupci společnosti neslíbili přímo, co všechno bude upraveno a případně kdy se dočkáme změn, ale slibují, že zapracují na problémech a novinkách. V první řadě je zde například problém s nekonzistentními výsledky u foťáků. Mobily disponují několika snímači, ale ty mají mnohdy rozdílný hardware, vlastnosti a i optika má jiné parametry. Proto jsou výsledné snímky z jednotlivých foťáků poměrně rozdílné. Zde OnePlus chce zapracovat na vyvážení, aby se snímky tolik nelišily. Týkat se to bude expozice, barev a vyvážení bílé. Cíle je přinést uživatelský zážitek, kdy nebude vidět tak markantní rozdíl při přeskakování mezi foťáky na konkrétním mobilu.

To samé se bude týkat automatického ostření, ale zde je menší problém, jelikož společnost zatím nemohla nasimulovat komplikace, s kterými se setkávají uživatelé. Také dojde k vyladění definování odstínu pleti, kdy výsledek zatím není natolik přesný, jak by bylo zapotřebí. OnePlus má v plánu zapracovat na ostrosti snímků, ale zde je nutné najít vyvážení mezi ostrostí a šumem.

OnePlus

V případě natáčení videí ve 4K se máme dočkat lepší stabilizace, ale zde OnePlus dodává, že jsou zde i hardwarové limity. U 4K videí si fanoušci stěžovali také na délku výsledných videí, ale zde společnost neslíbila výrazné prodloužení, ale hodlá na problému zapracovat. Právě zde by mohl napomoci Android 11, který by mohl přijít o limit pro videa v takovém rozlišení.

U videí si také uživatelé stěžovali na dynamickém rozsahu, ale zde společnost jednoduše konstatovala, že by problém měla vyřešit schopnost natáčení HDR videí. Taktéž se má zpracovat na blikání světla třeba u natáčení displejů nebo pod zářivkami, či LED osvětlením. U natáčení videí bychom se měli také dočkat možnosti jednoduchého přecházení mezi jednotlivými foťáky, přičemž by všechny měly podporovat až 4K videa, ale zde je problém s hardwarovou podporou. Něco takového bude komplikované u pořizování 4K@60 videí.

Dojde řeč i na bonusové funkce

Uživatelé také chtějí dodatečné funkce a úpravy, jako je rychlejší spuštění aplikace pro focení a natáčení, lepší editor videí, zjednodušené focení jednou rukou, reverzní pořizování videa, AR emoji a nálepky pro video, režim pro sociální sítě, noční režim pro video, zoom u timelapse videí, malování světlem nebo možnost natáčení dvěma foťáky najednou.

OnePlus tedy čeká mnoho práce na vylepšení fotografických schopností svých současných i budoucích mobilů. Dobrou zprávou je, že některé funkce budou dostupné i pro současné modely. Kdy se tak stane, není přesně známo, ale některé novinky se objeví ještě letos.

Zdroje: forums.oneplus.com, forums.oneplus.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ladislav Kubesa

9. 2. 2020, 18:21

Článek obsahující toto téma vyšel momo jiné i zde: https://www.google.com/amp/s/gizchina.cz/2020/01/27/oneplus-slibuje-pridani-novych-funkci-pro-nataceni-videa/amp/
A už 27. ledna 2020, všimli jste si docela pozdě

Přemysl Vaculík

VIP 9. 2. 2020, 19:11

O článku jsme z OnePlus jsme věděli od chvíle jeho publikování, ale dali jsme mu nějaký čas, ostatně nespěchal. Jsou prostě články, které mají přednost.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat