Facebook získává technologii přesnější než GPS

Facebook získává technologii přesnější než GPS
2020-02-08T21:38:07+02:00
• 9. 2. 2020

Facebook není jen sociální síť. Společnost pracuje na vývoji budoucích technologiích, které samozřejmě mají přinést následně nové finanční příjmy. Není tajemstvím, že se firma zajímavá o rozšířenou realitu, přičemž se jí daří v té virtuální díky Oculus. Nyní Facebook koupil majoritní podíl ve firmě, která pracuje na technologii pro určení pozice uživatele.

Facebook a rozšířená realita

Google již jednou zkusil přinést na trh brýle s rozšířenou realitou, ale projekt se nesetkal s takovým pochopením a úspěchem, jak bylo zamýšleno. Sice si Google Glass nacházejí cestu do profesního života, ale i tak se stále nejedná o technologii, kterou byste museli mít. Facebook pracuje na vlastním řešení, ale než se dočkáme nějakého reálného produktu, je zapotřebí zapracovat na softwaru. Nyní k tomu má napomoci společnost Scape Technologies.

Tato londýnská společnost pracuje na cloudové technologii, která na základě obrazových dat dokáže velmi přesně určit polohu samotného uživatele. Služba se jmenuje Visual Positioning Service a v základu pracuje na principu generování 3D map z fotografií.

přesnější než GPS

Facebook neodkoupil celou firmu, zřejmě to nebylo možné, ale stává se podle indícií majoritním vlastníkem. Dle webu TechCrunch měla společnost zaplatit 40 milionů dolarů za podíl okolo 75 %. Scape Technologies tedy asi bude dál fungovat jako do teď, ale technologie využije i Facebook pro budování svých vlastních brýlí s rozšířenou realitou (AR).

Služba Visual Positioning Service si najde zajisté své využití při navigování v prostoru, ale je zde dobrá možnost k využití pro reklamní účely, kdy brýle budou moci nabízet velmi konkrétní nabídky firem, na které se uživatel dívá. Zatím ale nepředpokládáme, že bychom se v dohledné době mohli dočkat nějakého výsledku, nebo reálného produktu. Na druhou stranu je vidět, že Facebook pracuje na svých AR brýlích.

Zdroje: engadget.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat