Meizu 17 uniká na fotce, nabídne chytré řešení otvoru v displeji aktualizováno

Meizu 17 uniká na fotce, nabídne chytré řešení otvoru v displeji [aktualizováno]
2020-03-16T19:25:00+02:00
• 16. 3. 2020
2

Aktualizováno 16. 3.

Před měsícem se objevily informace o nadcházející novince od společnosti Meizu. Nyní se na světlo světa dostává první fotografie, která odhaluje přední stranu modelu Meizi 17. Zatímco u minulých generací se firma vyhýbala jakémukoliv narušení displeje, tentokrát nasadila rovnou otvor pro přední kamerku.

gsmarena 001 12 900x1090x

Zdroj: GSMarena.com

Meizu ale většinou jde tak trochu vlastní cestou. Upravila systém tak, aby došlo k využití otvoru pro foťák. V tomto případě systém využívá prostor jako indikátor stavu baterie. Ve výsledku si tak ani nemusíte všimnout kamery a spíše uvítáte znatelnější ukazatel stavu baterie.

gsmarena 002 11 900x880x

Zdroj: GSMarena.com

Co se týče specifikací, nic se nemění na dříve spekulovaných. Jen se dozvídáme navíc, že by displej měl nabídnout 90Hz frekvenci.

Původní článek 10. 2.

Model Meizu 16 se po více než roce a půl dočká nového nástupce v nejvyšším patře produktové nabídky. Společnost Meizu začíná shromažďovat schválené patenty a potřebné certifikace k telefonu s číselným označením 17. Oproti poslední generaci dojde k výraznému zlepšení v části hardwaru nebo designovém zpracování. Čínský výrobce by reálně mohl zařízení představit do letních prázdnin.

Zase něco jiného

Podstatné informace nedávno přinesl Státní úřad duševního vlastnictví v Čině, který u modelu Meizu 17 potvrdil patent na zajímavé rozložení objektivů fotoaparátu v zadní části. Čtyři snímače umístí ve vyhrazeném kruhu, přičemž dokola budou nezvykle obklopeny přisvětlovacími LED blesky. Přední část zabere bezrámečkový displej se zakřivením po levé a pravé straně či proděravený otvor pro jednu selfie kamerku.

Hardwarovou stránku by měl zastoupit osmijádrový procesor Snapdragon 865 od Qualcommu podporující duální režim u síťové 5G technologie. K tomu pravděpodobně připojí 8GB operační paměť RAM a 128GB interní úložiště. Přestože předchozí úniky hovořily o nainstalování systému Android 9.0 Pie s nadstavbou Flyme OS 8, tak reálnější v základu bude nejnovější verze Android 10.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

SticklerStickleru

16. 3. 2020, 19:42

To má i Samsung Galaxy S10e ne? :D to kolem toho předního foťáku :D

Přemysl Vaculík

VIP 16. 3. 2020, 20:33

Na to jsem zapomněl, to tam ale není v základu. Musí se to nastavit, pokud se nepletu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat