OnePlus představilo nový displej pro OnePlus 8 Pro

OnePlus představilo nový displej pro OnePlus 8 Pro
2020-01-13T11:30:33+02:00
• 13. 1. 2020

Zdroj: OnePlus

Společnost OnePlus je známá zejména svým vstupem na trh, kdy jsme se dočkali cenově dostupných smartphonů se specifikacemi top modelů. Dnes se jedná o regulérního výrobce, který se již nebojí mobilů s vyšší cenou a můžeme říci, že se mu daří. OnePlus se ale čím dál více zaměřuje na vývoj vlastních technologií, případně ve spolupráci s dalšími firmami. Ukázkou je například Concept One. Nyní jsme se dočkali představení nových displejů.

OnePlus a displej pro OnePlus 8

Dnes jsme se dočkali na speciální akci představení nového displeje pro nadcházející top modely tohoto výrobce. V rámci základních specifikací se nejedná o nijak zvláštní zobrazovací panel. Nabídne 2K+ (Quad HD+) rozlišení a technologii OLED.

Samotný panel ale nabídne 120Hz obnovovací frekvenci, což je další navýšení oproti současné 90Hz technologii, kterou najdeme u mobilů této společnosti. Došlo k navýšení frekvence i u digitizéru, kde je nyní frekvence 240 Hz. Ovládání by se tak mělo zpřesnit.

Displej jako takový podporuje 10bit HDR a došlo na navýšení i přesnosti barev v rámci RGB. OnePlus zapracovalo také na světelnosti, kde je nyní k dispozici 4096 úrovní, což je značný skok z dosavadních 1024 úrovní. Displej nabídne i technologii MEMC pro kompenzaci rozmazání u rychlé změny obrazu.

Společnost také uvedla, že u displeje se zapracovalo na odezvě, která by měla být na trhu nejnižší, aspoň v rámci porovnání s konkurenci. Budeme si muset počkat na finální testování a případně analýzy, jestli displej obstojí v těžké konkurenci. V této oblasti totiž dominuje zejména Samsung. Zajímavé je, že OnePlus se nevyjádřilo, jakou má nový panel svítivost. Minimálně zatím nemáme k tomuto bodu jakékoliv informace.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat