LG zřejmě plánuje telefon se zahnutým displejem až na záda

LG zřejmě plánuje telefon se zahnutým displejem až na záda
2020-01-24T17:04:08+02:00
• 25. 1. 2020
1

Společnost LG si nechala patentovat nový chytrý telefon s flexibilním displejem. Alespoň takové informace vycházejí ze zveřejněného dokumentu. Patent byl podán v Číně, což není žádným překvapením. Zajímavé je, že návrh byl podán v červenci minulého roku a až nyní se patent dostal do databáze WIPO.

LG si pohrává s novým konceptem skládacího telefonu

Ve chvíli, kdy uslyšíte slovní spojení „zahnutý displej až na záda“, zřejmě si představíte nedávno představený model Xiaomi Mi Mix Alpha. Ovšem telefon značky LG bude v něčem odlišný. Svou konstrukcí bude připomínat spíše Huawei Mate X.

Jednat by se totiž v podstatě mělo o skládací chytrý telefon podobný modelu Huawei Mate X. Po složení tak bude displej pokrývat přední i zadní stranu telefonu i jeho pravou stranu. Nutno podotknout, že podle dokumentace (patentu) nebude displej pokrývat jen levou stranu telefonu. 

LG

Pokud bude telefon rozložen, zobrazí se v podstatě dvojnásobná velikost displeje. Rozložením displeje tedy v podstatě můžete přejít z velikosti smartphonu na velikost tabletu. Na základě poskytnuté dokumentace bude tento telefon značky LG nad displejem disponovat poměrně tlustým rámečkem. Budou se zde totiž nacházet fotoaparáty telefonu spolu se senzory. To bude ale jediný rámeček smartphonu. 

LG

Prozatím není jisté, jak tento displej bude moci zůstat na svém místě, když bude složen – s největší pravděpodobností společnost LG použije speciální magnety, případně bychom se mohli dočkat nějakého fyzického tlačítka, které by umožnilo nepohyblivost zobrazovacího panelu. Uvidíme ale, jestli se tento telefon vůbec dostane na trh. 

Zajímavé jsou ale další specifikace. Tento kousek by totiž měl nabídnout 3,5 mm jack konektor pro připojení drátových sluchátek. Port by v tomto případě byl umístěn vedle reproduktoru, mikrofonu a USB-C. 

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 26. 1. 2020, 16:26

Už ať LG něco ukáže ten jediný to bude umět lépe než ostatní.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat