AirPods Pro mají i po aktualizaci problém s potlačením hluku

AirPods Pro mají i po aktualizaci problém s potlačením hluku
2020-01-21T16:34:24+02:00
• 21. 1. 2020

Někteří majitelé AirPods Pro si v posledních týdnech stěžovali na funkci pro potlačení okolního šumu a tvrdili, že nejnovější bezdrátová sluchátka s logem nakousnutého jablka přestala náhle funkci správně používat, respektive nefungovala tak, jak by měla. Apple tedy vydal opravný firmware, který měl potlačení okolního hluku opravit. To se, jak se zdá, nestalo. 

AirPods Pro mají stále problém s hlukem

Po nedávných testech nové aktualizace bylo zjištěno, že funkce AirPods Pro pro potlačení hluku je po firmwaru 2C54 ještě horší než dříve. Někteří ale uvádí, že problém započal již u verze 2B588, která byla vydána v listopadu loňského roku. 

AirPods Pro

Tento problém ale hlásili také majitelé sluchátek značky Bose a Sony. Bose čelil měsíční „kauze“, přičemž někteří zákazníci trvají na tom, že aktualizace drasticky zhoršila úroveň potlačení hluku ve srovnání s jejich původním výkonem. Existuje mnoho uživatelů, kteří tvrdí, že se s tímto problémem setkali, přičemž vše eskalovalo až do bodu, kdy Bose nyní navštěvuje zákazníky doma, aby získal přehled o tom, co se vlastně s produkty děje. Společnost Sony také řešila podobné stížnosti ohledně svých sluchátek 1000XM3.

Zahraniční servery naznačují, že se něco přeci jen mohlo změnit. Apple s těmito aktualizacemi také mírně vylepšil zvukový profil AirPods Pro. Několik redaktoru The Verge si myslí, že si všimli zvukového rozdílu, jiní tvrdí opak. 

Apple používá neviditelný proces aktualizace

Apple se rozhodl, že u svých nových sluchátek bude proces aktualizace firmwaru pro uživatele zcela neviditelný. Celý proces se odehrává na pozadí bez jediného oznámení. Nemůžete tak odmítnout aktualizace softwaru AirPods a ani neexistuje žádný přímý způsob, jak vynutit proces aktualizace; pouze připojíte nabíjecí kabel k pouzdru AirPods, umístíte je blízko iPhonu a počkáte. Po instalaci aktualizace firmwaru si všimnete nové verze v nastavení.

Tento přístup „vše v pozadí“ znamená, že neexistuje žádná možnost, jak vrátit firmware zpět na předchozí, pokud narazíte na problém. Někteří majitelé AirPods Pro jsou přesvědčeni, že funkce pro potlačení okolního hluku přestala správně fungovat hned po první aktualizaci 2B588. Bohužel od té doby se neměli jak vrátit na původní verzi softwaru. Na rozdíl od jiných výrobců bezdrátových sluchátek, jako jsou Sony, a dokonce i Amazon, vám Apple nedovolí upravit intenzitu potlačení šumu z nabídky nastavení. AirPods Pro jsou totiž navrženy tak, aby dynamicky upravovaly, jak velká síla šumu se aplikuje na základě vašeho prostředí. Zdá se, že Apple v tomto případě firmware vybavil funkcí, která pro každého jedince potlačení šumu reguluje jinak. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat