Obchod Play nabízí automatické přehrávání videí aktualizováno

Obchod Play nabízí automatické přehrávání videí [aktualizováno]
2019-12-23T13:20:36+02:00
• 23. 12. 2019

Zdroj: Google, Doteomanie.cz

2

Aktualizováno 23. 12.

Před měsícem se objevily informace, že Obchod Play nabídne automaticky přehrávaná videa. Nyní se ukazuje, že Google tuto novinku zavádí pro všechny uživatele, což můžeme potvrdit i my na redakčních zařízeních. V nastavení aplikace si nyní můžete zvolit, za jakých podmínek se mají přehrávat. K dispozici jsou tři volby, přičemž je mezi nimi i možnost vypnutí.

Původní článek 15. 11.

Facebook sice mnozí nemohou vystát na svém mobilním zařízení, ale jedno se musí uznat, přinesl zajímavé funkce v aplikacích, které se nakonec rozšířily mezi další aplikace. Příkladem mohou být „bubliny“ v Messengeru. Tuto funkci najdeme například i u aplikace Google Telefon. Bohužel také zpopularizoval možnost automatického přehrávání videí v aplikacích. Nyní podobné možnosti najdeme u Twitteru nebo Youtube, ale zřejmě se dočkáme i u aplikace Obchod Play.

Obchod Play a videa

Centrum aplikací potřebuje nalákat uživatele na software, případně nabídnout vývojářům dostatečné prostředky k marketingovým kampaním. K tomuto účelu jsou určeny i videa, která se sporadicky objevují u aplikací. Nyní to ale vypadá, že aplikace Obchod Play nabídne automatické přehrávání.

Několik uživatelů již zaregistrovalo, že v nastavení aplikace se objevila položka automatické přehrávání. Bude možné nastavit, kdy má být video spuštěno. Samozřejmě zde nechybí možnost deaktivování. Případně zde bude možnost přehrávání jen na Wi-Fi nebo bez jakéhokoliv omezení.

Jedná se o poměrně omezený test, a ani my jsme neobjevili novinku na redakčních zařízeních. Nevíme, jestli se jedná o funkci spojenou s detailem aplikace nebo hry, nebo na hlavní obrazovce se budou objevovat videa různých aplikací a her.

Možná bude funkce více spojena s reklamou na software, ale jedná se jen o náš odhad. Samozřejmě je otázkou, jak na novinku zareagují uživatelé. Dá se předpokládat, že samotné video sice bude automaticky spuštěno, ale nebude zapnutý zvuk. Nemusí se tedy nutně jednat o rušivý prvek a uživatelé si zvyknou.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zdeněk Foltýn

16. 11. 2019, 9:36

Teda, holky, jste dobré. :o)
Časem to možná objevíte…

Přemysl Vaculík

VIP 16. 11. 2019, 10:16

Hups, to je tak, když…. Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat