Uber Taxi přichází do Česka

Uber Taxi přichází do Česka
2019-12-23T15:00:15+02:00
• 23. 12. 2019

Když Uber přišel do Česka, objevilo se hned několik problémů, zejména ve spojením se stávajícími službami dopravy, tím myslíme běžné taxi služby. Dočkali jsme se protestů, což se nakonec řešilo i na politické úrovni. Uber nakonec splnil patřičné podmínky, byť stav ještě není zcela ideální. Nyní jsme se ale dočkali zcela nové služby Uber Taxi.

Uber Taxi

Uber spouští pilotní fázi nové služby Uber Taxi, která startuje právě dnes v Praze. Ve své podstatě se nejedná o běžnou službu od této společnosti a ani nijak nenahrazuje stávající nabídku. Pokud budete volit stávající volby dopravy, tak se nic nemění. V nabídce ale budete moci zvolit Uber Taxi, kde vidíte jen cenu za kilometr a odhadovanou částku. Výsledná cena je stanovena taxametrem.

Při volbě Uber Taxi se následně svezete běžným taxíkem. Uber uvádí, že se jedná o zkušené pražské řidiče taxíků. Jednou z výhod je možnost změny trasy během jízdy, což není možné u jiných voleb v rámci Uber. Zde jsou ceny stanoveny napevno a nelze měnit trasu během jízdy. Další výhoda je, že cena není pohyblivá. To znamená, že se ceny nenásobí během špiček. Navíc řidiči běžných taxíků mají možnost jezdit i v určených silničních pruzích, kam běžní Uber řidiči nemohou.

Uber také uvádí přibližné ceny vybraných tras:

  • Z Florence do pražské ZOO: 250 – 320 Kč
  • Z Václavského náměstí na Pražský hrad: 280 – 360 Kč
  • Z Hlavního nádraží do O2 Areny: 300 – 400 Kč

Jednou z výhod je placení skrze aplikaci Uber, takže není zapotřebí platit hotově nebo fyzickou kartou. V podstatě se dá říci, že Uber zavádí službu, která je zcela pro všechny, i pro běžné taxikáře. Navíc se takto spouští konkurence pro služby jako třeba Liftago, které bojovalo také proti službě Uber.

Při jízdě s Uber Taxi můžeš i nadále využívat naše standardní funkce, jako jsou rozdělení jízdného, sdílení příjezdu, podpora v aplikaci 24-7 a tlačítko SOS (pro spojení s pohotovostní linkou 112).

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat