SwitchBot Curtain vytvoří z běžných závěsů chytré

SwitchBot Curtain vytvoří z běžných závěsů chytré
2019-12-01T19:00:25+02:00
• 1. 12. 2019

Na současném trhu najdete už i chytré závěsy, ale zpravidla se jedná o hotové řešení, takže je potřeba rozsáhlejší instalace do domácnosti. Navíc poskytované řešení nemusí zapadat do designu nebo vkusu. Navíc cena v takovém případě může být značně vyšší. Nejen kvůli těmto důvodům vznikl projekt SwitchBot Curtain pro závěsy.

SwitchBot Curtain

Novinka si odehrála svou premiéru na stránkách KickStarter, kde autoři žádali o podporu ve výši 20 000 dolarů. Nakonec byl zájem takový, že se podařilo vybrat 678 835 dolarů od 3753 investorů. Vzhledem k výši požadované částky se jednalo spíše o marketingový tah. Ostatně společnost SwitchBot má na svém kontě mnoho podobných zařízení, která prodává na svých stránkách.

SwitchBot Curtain je velmi jednoduché zařízení na používání. Obsahuje úchytný modulární systém a pohonnou jednotku. Po jednoduchém nainstalování na vodící lištu pro závěsy se propojí skrze dálkové ovládání, hub nebo přímo s mobilním telefonem. Následně můžete jedním ťuknutím zadat povel k roztažení závěsů, případně naopak. SwitchBot Curtain zvládne utáhnout až 8 kg.

O propojení se zde stará jen Bluetooth 5.0, ale díky SwitchBot Hub lze napojit toto příslušenství pro domácnost i na chytré asistenty Siri, Google Assistant nebo Alexa. Jsou podporovány i služby jako IFTTT a SmartThing. Zajímavostí pro kutily je i obsažení API, takže si kdokoliv může vytvořit vlastní aplikaci.

Díky těmto možnostem lze také naprogramovat automatické chování a podobně. SwitchBot Curtain obsahuje baterii o kapacitě 3400 mAh a dle společnosti by to mělo vystačit na několik měsíců používání, ale bude záležet, jak moc bude SwitchBot Curtain pracovat. K dispozici je ale také solární modul, takže může celé zařízení nabíjet.

Novinka bude k dispozici na trhu v dubnu příští roku, přičemž SwitchBot Curtain společně s SwitchBot Hub přijde na 99 dolarů, tedy v přepočtu přibližně na 2 300 Kč bez daně. Samotný SwitchBot Curtain stojí 69 dolarů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat