Instagram začíná varovat uživatele před urážlivými popisky

Instagram začíná varovat uživatele před urážlivými popisky
2019-12-19T15:00:46+02:00
• 19. 12. 2019

Zdroj: The Verge

Mobilní sociální síť Instagram počínaje dnešním dne začne své uživatele varovat před potenciálně urážlivým příspěvkem. S touto informací přišla samotná společnost prostřednictvím své tiskové konference.

Instagram chce snížit online šikanu

Společnost Instagram jde opět do boje proti urážkám. Tentokrát bude upozorňovat na urážlivé příspěvky. Jak vše bude fungovat? Když budete chtít zveřejnit příspěvěk a Instagram odhalí potenciálně urážlivý popisek u fotografie či videa, okamžitě vás na to upozorní. 

Pokud si tedy umělá inteligence usmyslí, že se chystáte zveřejnit urážlivý popisek, aplikace vám zobrazí varování s tím, že vás vyzve k úpravě titulku. Ovšem to neznamená, že byste nemohli příspěvek s potenciálně urážlivým popiskem zveřejnit – varování totiž můžete ignorovat a pokračovat dále. 

Nová funkce vychází z podobného nástroje poháněným umělou inteligencí, která byla Instagramem představena již v červenci. Původně byl nástroj určen pro komentáře, respektive odhalení urážlivých textů. Společnost se k nové funkci vyjádřila tak, že „varování na potenciálně urážlivé popisky má snížit šikanu na platformě.“

Rozdíl oproti jiným nástrojům je ten, že Instagram více spoléhá na uživatele, který si má překročení hranice všimnout. Instagram oznámil, že se nová funkce pomalu a jistě rozšiřuje, přičemž v příštích měsících se rozšíří globálně.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat