Google končí podporu pro Google Glass Explorer Edition

Google končí podporu pro Google Glass Explorer Edition
2019-12-09T08:00:41+02:00
• 9. 12. 2019

Pokud jde o podporu hardwarových produktů, Google nikdy nenabízel mnoho let. V podstatě se můžeme dočkat dvou nebo tří let, ale v případě prvních chytrých brýlí Google Glass (Explorer Edition) jsme se dočkali osmi let. K představení došlo již v roce 2012 a o rok později jsme měli možnost si je vyzkoušet i my. Dokonce jsme natočili první český rozhovor za pomocí těchto brýlí. Nyní ale nadešel čas, kdy Google rozhodl o ukončení podpory.

Vyzkoušeli jsme Google Glass

Google Glass Explorer Edition bez podpory Googlu

Google rozhodl, že ukončí podporu pro první chytré brýle Google Glass Explorer Edition. V podstatě to znamená, že od 25. února 2020 nebude možné se přihlásit se svým Google účtem v brýlích, samotná aplikace MyGlass přijde o spoustu funkcí a v brýlích nebudou fungovat aplikace Gmail, Youtube a Hangouts.

To ale neznamená, že by zařízení přestalo zcela fungovat. Google uvádí, že bude stačit nainstalovat poslední aktualizaci systému, která bude dostupná až do roku 2022. Po jejím nainstalování bude možné brýle používat bez Google účtu, bude možné je spárovat skrze Bluetooth s mobilním telefonem, přičemž stále budou k dispozici funkce pro focení a natáčení.

Brýle jako takové již nebudou mít přístup na Google servery. Vývojáři ale budou moci dále pokračovat v používání, případně designování svých aplikací. Samotná aktualizace se ale sama nestáhne, je nutné ji nainstalovat manuálně skrze ADB příkazy uvedené na stránkách podpory.

Sice Google končí podporu pro první brýle, ale následná generace Google Glass Enterprise Edition je stále podporovaná. Ta ostatně cílí na firmy, kde si našla své uplatnění. Google tedy neskončil jeden projekt, jen již nebude podporovat osm let staré zařízení.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat