Apple Watch by mohly rozpoznat příznaky Parkinsonovy choroby

Apple Watch by mohly rozpoznat příznaky Parkinsonovy choroby
2019-12-12T13:30:41+02:00
• 12. 12. 2019

Chytré hodinky od Applu jsou schopny mnoha věcí. Například dokáží odhalit, zda uživatel nekontrolovatelně a nebezpečně spadne na zem, přičemž okamžitě zavolají záchrannou pomoc. Dále dokáží rozpoznat nepravidelný srdeční rytmus uživatele, a zdá se, že v budoucnu by mohly nabídnout senzory, které by rozpoznaly příznaky Parkinsonovy choroby. 

Apple Watch mohou být ještě více užitečné

Tato informace se zakládá na nedávno objeveném patentu, kde je popsáno, jak Apple Watch mohou používat pohybové senzory k detekci pohybu. Dále patent popisuje, jak by došlo k analýze  pohybu na samotném zařízení pomocí Unified Parkinson’s Disease Rating Scale. Výhodou tohoto systému je, že bude schopen poskytnout uživateli celodenní sledování, a výsledná data by mohla být užitečná nejen pro lékaře, kteří mohou na základě získaných dat zahájit potřebné léčení. 

V popisu patentu je uvedeno, že „Kvalita života pacienta do značné míry závisí na tom, jak přesně tito lékaři naplánují léky pacienta, aby se minimalizovaly symptomy pacienta. To je výzva pro klinické lékaře, protože každý pacient má jinou kombinaci symptomů, které se mohou časem měnit a zhoršovat. Také v kterýkoli daný den mohou příznaky kolísat v závislosti na lécích, příjmu potravy, spánku, stresu, cvičení a tak dále.“

V současné chvíli není jasné, zda bychom se skutečně dočkali podobných senzorů v Apple Watch. Jedno ale jisté je – Apple jednoznačně cílí na zdraví uživatelů. Není tedy vyloučeno, že bychom se tohoto systému dočkali.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat