AirPods vládnou trhu se sluchátky, díky 195,5% nárůstu dodávek

AirPods vládnou trhu se sluchátky, díky 195,5% nárůstu dodávek
2019-12-11T19:30:41+02:00
• 11. 12. 2019

Podle IDC (International Data Corporation) došlo ve třetím čtvrtletí letošního roku k významnému nárůstu u dodávek wearables příslušenství. Firma tento nárůst přisuzuje jedné konkrétní podkategorii, a to „hearables“. Komu se tedy v tomto čtvrtletí podařilo prodat nejvíce sluchátek?

AirPods vládnou všem, ostatní přihlížejí

Ve zprávě bylo uvedeno, že jsme se v průběhu třetího čtvrtletí roku 2019 (v kategorii wearables zařízení) dočkali nárůstu o 94,6 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Kategorie „hearables“, do které spadají bezdrátová sluchátka a další, zažila také dobré období. Za výrazným nárůstem však stojí hlavně sluchátka AirPods od Applu. 

Od svého uvedení na trh vytvořila sluchátka AirPods obrovský trend, díky kterému mnoho společností produkuje buď designové, nebo dobře zvukově fungující sluchátka. V současné době je společnost sídlící v Cupertinu světovou jedničkou. Jen ve třetím čtvrtletí dodala více než 29,5 mil. kusů sluchátek, zatímco ve Q3 2018 jen 10 mil. kusů. To představuje pozoruhodný nárůstu o 195,5 %, přičemž celkový podíl činí 35 %. 

Na druhém místě se umístil čínský technologický gigant Xiaomi s celkovým tržním podílem 14,6 %. I tato společnost si slušně polepšila, a to o celých 66,1 % oproti minulému roku. Na třetím místě se umístil Samsung s 9,8% podílem na trhu (8,3 mil. prodaných kusů). Jihokorejskému výrobci však na záda dýchá Huawei, které prodalo 7,1 mil. kusů. 

Zpráva od IDC také nabízí rozpis přesných podkategorií wearables zařízení, které ukazují přesný růst. Vidíme tedy, že sluchátka (do uší a přes hlavu) zažila masivní nárůst. Celkem bylo prodáno 40,7 mil. kusů, což je meziroční nárůst o 242,2 %. V ostatních kategoriích, jako jsou náramky a chytré hodinky, došlo také k meziročnímu růstu. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat