Realme se zřejmě odpojí od Oppo a stane se samostatnou firmou

Realme se zřejmě odpojí od Oppo a stane se samostatnou firmou
2019-11-29T19:52:59+02:00
• 30. 11. 2019

Realme se velice brzy může od společnosti Oppo odpojit a stát se zcela samostatnou jednotkou. Přestože Realme funguje poměrně nezávisle na své mateřské společnosti (již má vlastní oddělení pro výzkum, vývoj a marketing), stále používá její zdroje.

Realme a Oppo nebudou konkurenti

V budoucnu se tak očekává, že společnost vybuduje vlastní ekosystém a připraví výrobní linky. S touto informací přišel obchodní ředitel společnosti Realme Taiwan. V současné chvíli se však spoléhá na to, že se celkově bude rozšiřovat. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se stala sedmou největší společností v celosvětových dodávkách a byla jmenována nejrychleji rostoucí značkou na trhu s mobilními telefony. 

Zajímavé je, že si Realme a Oppo nemyslí, že by byli v přímé konkurenci. S novou řadou Reno přechází Oppo do prémiového segmentu, zatímco Realme se zaměřuje na technologicky vybavené a vzhledově dobře vypadající telefony. Navíc společnost plánuje vstoupit na trh s nositelným příslušenstvím a bezdrátovými sluchátky. Kromě toho pracuje na několika telefonech s podporou 5G sítí. Zajímavou informací ale je, že 60 % majitelů telefonů značky Oppo jsou ženy, zatímco 60 % telefonů značky Realme jsou muži. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat