Jony Ive odchází z Applu a zakládá vlastní společnost aktualizováno

Jony Ive odchází z Applu a zakládá vlastní společnost [aktualizováno]
2019-11-28T10:55:53+02:00
• 28. 11. 2019

Tim Cook, chief executive officer of Apple Inc., right and Jony Ive, chief design officer for Apple Inc., look at the new Apple Inc. iPhone XR during an Apple Inc. event at the Steve Jobs Theater in Cupertino, California, U.S., on Wednesday, Sept. 12, 2018. Apple will kick off a blitz of new products this week, ending a year of minor updates and setting the technology giant up for a potentially strong holiday quarter. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

1

Aktualizováno 28. 11.

V červnu jsme se dozvěděli, že Johny Ive odchází z Applu, ale nebylo stanoveno datum, kdy se tak přesně stane. Web The Verge informuje, že od dnešního dne již není obsažen na stránce vedení společnosti. Včerejšek se tedy dá považovat za den, kdy odešel z této společnosti. Samozřejmě to neznamená, že jeho práce skončila. Jak jsme byli informování dříve, stále bude spolupracovat s Applem.

Původní článek 28. 6.

Jony Ive, celým jménem Sir Jonathan Paul Ive, je v současnosti asi nejviditelnější osobou společnosti Apple. Nejenže stojí za designem nejslavnějších produktů, ale jeho hlas jste mohli slyšet v produktových videích po dlouhou řadu let.

LoveFrom

Jony Ive v rozhovoru The Financial Times sdělil, že odchází ze společnosti po 27 letech. Oficiální datum nebylo sděleno, ale mělo by se tak stát koncem tohoto roku. Jeho místo převezmou pánové Evans Hankey a Alan Dye.

Mohli bychom si myslet, že tímto končí jedna velmi úspěšná etapa, ale ve skutečnosti Jony Ive bude nadále spolupracovat s Applem, což potvrzuje i Tim Cook. Sice Jony již nepovede designový tým, tak stále bude probíhat spolupráce, takže je možné, že ho ještě uvidíme nebo uslyšíme v některých videích.

Co se týče jeho následné profesionální dráhy, Jony prozradil, že zakládá společnost LoveFrom. Právě tato firma asi bude mít hned jako první klienta samotný Apple. Dle vyjádření se plánuje dlouholetá spolupráce s Applem, nebo minimálně je takový plán.

Nyní je otázka, jak moc se projeví tato změna na designu produktů společnosti Apple. S největší pravděpodobností si ničeho nevšimneme několik let, ale rozhodně se dají očekávat nějaké změny.

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Klasický Mac byl nádhernej kousek. „Popelníček“ by se dal taky přežít, ale to „struhadlo na eidam“ za cenu miliónu korun buď předběhlo dobu ;), nebo je to designerskej úlet. Takže, s tím odchodem to může být možná i jinak (jen spekulace) ?!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat