Facebook prohlásil, že 100 vývojářů mělo přístup k datům uživatelů Skupin

Facebook prohlásil, že 100 vývojářů mělo přístup k datům uživatelů Skupin
2019-11-10T09:40:46+02:00
• 10. 11. 2019

Společnost Facebook prohlásila, že i poté, co minulý rok uzamkla svůj systém Skupin pro vývojáře, někteří vývojáři aplikací si zachovali přístup k informacím o členech. Na firemním blogu Facebook informuje o tom, že zhruba 100 vývojářů mohlo mít přístup k uživatelským informacím od doby, kdy Facebook změnil svá pravidla v dubnu 2018. K těmto datům tak byli odříznuti všichni partneři. 

Facebook má další problém

Správci Facebook Skupin mohou pomocí nástrojů třetích stran spravovat své skupiny a poskytovat aplikacím informace o své činnosti. Od loňských změn by vývojáři neměli mít možnost vidět jména jednotlivých členů, profilové fotky ani jiná profilová data. Ovšem nedávná bezpečnostní prověrka zjistila, že některé aplikace stále měly přístup. 

Zdá se, že se neobjevily žádné přímé důkazy o tom, že by partneři Facebooku zneužili svých přístupů. Na druhou stranu bylo podotknuto, že Facebook své partnery požádal o to, aby smazali jakékoli neoprávněně získané informace. Facebook doposud nezveřejnil jména 100 vývojářů, kteří měli k uživatelským informacím přístup. Rovněž nevíme, jaké informace mohly být zneužity a ani ke kolika uživatelům měli přístup. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat