Apple Pay v Česku: přidává se Hello Bank aktualizováno

Apple Pay v Česku: přidává se Hello Bank [aktualizováno]
2021-10-07T09:30:02+02:00
• 7. 10. 2021

Zdroj: Apple

14

Aktualizováno 7. 10.

Po nějaké době zde máme další banku, která přímo podporuje placení prostřednictvím služby Apple Pay. Nováčkem je Hello Bank, která zavedla tuto metodu již 5. 10. 2021.

„Máme radost, že vám můžeme nabídnout možnost platit v obchodech, na internetu, ale i v aplikacích pomocí služby Apple Pay. Je to jednoduchá a bezpečná metoda pro každodenní placení.“, uvádí zástupce Hello Bank

Aktualizováno 18. 8.

Po nějaké době zde máme novinky kolem podpory platební služby Apple Pay. Od dnešního dne mohou tuto službu používat klienti Home Credit. Lze přidávat karty manuálně, případně lze vše zjednodušit skrze aplikaci Home Cradit pro iOS.

Společnost Home Credit přichází s další novinkou a umožňuje tak svým zákazníkům používat snadnější a bezpečnější způsob placení v obchodech a restauracích.  Home Credit tak pokračuje v nastoleném trendu digitalizace svých služeb a držitelé karet od Home Creditu tak mohou využívat výhody placení pomocí Apple Pay na svých mobilních zařízeních.

Aktualizováno 21. 1.

Takřka po dvou měsících zde máme rozšíření podpory Apple Pay. Tentokrát se přidává Equa bank. Již od dnešního dne tedy mohou klienti této banky používat pro placení u obchodníků službu od Applu.

„Apple Pay je další službou, kterou v oblasti digitálního bankovnictví spouštíme. Naši klienti stále více používají naši mobilní aplikaci, která postupně nahrazuje využívání internetového bankovnictví nebo klasických platebních karet. V současné době naši mobilní aplikaci používá každý druhý klient a počet jejích uživatelů stále roste. Stejně tak roste zájem o placení mobilem. Jsme proto rádi, že můžeme rozšířit naše služby i o Apple Pay a zpřístupnit tak možnost placení mobilem všem našim klientům,“ řekl Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

Aktualizováno 4. 12.

Tentokrát zde nemáme k dispozic další banku, co by zavedla podporu Apple Pay. V podstatě dochází k rozšíření podpory u UniCredit Bank, kde mohli využívat Apple Pay jen majitele Mastercard karet. Nyní se ale dostalo i na ty, co mají v držení karty Visa.

Aktualizováno 5. 11.

Po několika týdnech zde máme další rozšíření podpory Apple Pay. Tentokrát se přidává ČSOB a Poštovní spořitelna. Novinka je dostupná pro držitele debetních karet Mastercard, přičemž do několika týdnů se dočkají i majitelé karet Visa.

„Našim klientům patří velké poděkování za trpělivost, se kterou na novou službu čekali. Uvědomujeme si, že jsme nepřišli se službou jako první a o to víc si ceníme toho, že nám naši klienti zachovali svou přízeň a budeme se jim toto čekání snažit vynahradit. Díky naší nové službě se stane bezkontaktní placení ještě více běžnou součástí našeho života, a to pro jakékoliv částky, ať velké či malé, pro které bude právě platba mobilem jednodušší a rychlejší než vytahování hotovosti z kapsy,“ uvedl Jan Sadil, člen představenstva ČSOB a vrchní ředitel zodpovědný za oblast Retail.

Aktualizováno 15. 10. 12:45

Náš čtenář Josef Zvolanek (@JosefZvolanek) nás upozornil, že se také přidává Raiffeisenbank. Tato banka ostatně nedávno představila své vlastní řešení pro Android, ale plánuje se údajně také podpora Google Pay.

„Dlouhodobě usilujeme o to, aby naši klienti měli své finance pohodlně k dispozici, v bezpečí a pod maximální kontrolou. Velmi nás proto těší, že si nyní mohou své platební karty od Mastercard přidat ke službě Apple Pay,” říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Aktualizováno 15. 10. 10:35

Po nějaké době jsme se opět dočkali rozšíření podpory Apple Pay. Tentokrát se přidává FIO Banka, která umožňuje nově platit iPhonem nebo hodinkami Apple Watch. Klienti tedy od dnešního dne mohou oficiálně platit službou Apple Pay. Tokenizaci zajišťuje Mastercard.

„Placení mobilem jsme umožnili části našich klientů před necelým půl rokem, nyní přichází řada i na klienty s iPhonem. Ti tak nyní mohou nechat svou klasickou plastovou kartu doma a vyrazit do města třeba jen s mobilem v kapse. Platit s Apple Pay je jednoduché a věříme, že ho naši klienti budou hojně využívat, “ komentuje zpřístupnění Apple Pay obchodní ředitel Jan Bláha.

Zdroj: Fio

Aktualizováno 18. 7.

Není to tak dávno, co jsme se dočkali rozšíření podpory Apple Pay. Konkrétně se přidala služba Revolut, díky čemuž se služba stala dostupnější. Nyní se přidává další česká banka v podobě UniCredit Bank. Někteří klienti zaznamenali fungování včera, ale až nyní dochází k oficiálnímu oznámení a podpory.

„Zavedení Apple Pay je dalším krokem k posílení našeho dlouhodobého vztahu s klienty, říká Tomáš Drábek, člen představenstva a ředitel retailového a privátního bankovnictví UniCredit Bank. „Přes 40 % Čechů s sebou běžně nosí 2 a více platebních karet. Díky Apple Pay odpadá hledání plastové karty v peněžence nebo přepisování údajů z karty při placení na internetu. Jednoduše stačí při placení použít chytrý telefon nebo hodinky, které jsou vždy po ruce,“ dodává Tomáš Drábek.

Zdroj: UniCredit Bank

Původní článek 19. 2.

Po dlouhých čtyřech letech od představení jsme se konečně dočkali. Již vloni se začaly ledy hýbat s příchodem Google Pay a uživatelé jablečných produktů mohli do dneška jen závidět možnost placení telefonem s Androidech v obchodech. Čekání je ale u konec a dnes oficiálně přichází podpora Apple Pay do České Republiky.

Apple Pay oficiálně v Česku

Služba Apple Pay byla již na spadnutí a zaznamenali jsme, že ji například Komerční Banka testovala již vloni v říjnu. Čekalo se údajně především na povel ze strany společnosti Apple, že má dojít ke spuštění. Nikdo tak dlouhou dobu netušil, kdy se tak stane. Objevovaly se jen spekulace a termíny spuštění se posouvaly. Až nyní Apple dal zelenou a dnešním dnem mohou majitelé iPhonů používat placení mobilním telefonem.

Apple Pay a podporované banky

  • MONETA Money Bank
  • mBank
  • AirBank
  • Česká spořitelna
  • Twisto
  • Edenred
  • J&T Banka
  • Komerční banka

Pakliže patříte mezi klienty výše uvedených bank, tak od dnešního dne stačí přejít do aplikace Wallet a zde kliknout na tlačítko plus v pravém horním rohu. Poté naskenujte nebo vložte skrze aplikaci vaši platební kartu a následně vás provedou instrukce k aktivování možnosti placení iPhonem. Samozřejmě také můžete platit hodinkami. Od této chvíle tedy můžete stejně jednoduše platit v obchodech, jak jste byli zvyklí u bezkontaktních plateb.

Apple již spustil web pro Česko

Aktualizováno: Nyní jsme se dočkali i české stránky k Apple Pay, najdete ji na adrese apple.com/cz/apple-pay.

Zdroj: Apple

Zdroj: penize.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

TCL

Zuzka Jedličková

19. 8. 2020, 11:31

Jo tak to je parádní náhodou, já jsem u Equa banky a právě jsem čekala, až půjde platit i s applem!

Maxmilián Tušil

22. 1. 2020, 12:58

Equa patří mezi další banky, které podporují Apple pay. Super!

Richard Fabián

5. 11. 2019, 14:31

A jen Raifka vymýšlí vlastní aplikaci…..

Václav Nováček

19. 2. 2019, 17:22

Endered? Mysleli jste asi Edenred, že ;)

Přemysl Vaculík

VIP 19. 2. 2019, 18:16

Díky.

Lucie Roztočilová

19. 2. 2019, 15:54

Dostatala jsem od České spořitelny Master Card Gold místo končící Visa Gold. Visa Gold to umožňuje, Master Card Gold bohužel až někdy v březnu, kdy přesně mi neřekli.

Filip Eliáš

19. 2. 2019, 7:37

I Apple watch to umějí, to jenom Google z mě neznámého důvodu to musí wear os blokovat.????

Přemysl Vaculík

VIP 19. 2. 2019, 7:39

Google Pay není k dispozici, jelikož se hodinky oficiálně neprodávají v Česku, jelikož asistent není v češtině.

Přemysl Vaculík

VIP 19. 2. 2019, 7:25

Hádám, že tedy začne maraton článků o termínu spuštění. Ve výsledku to bude v roce 2021? :D

Ján Valkovič

19. 2. 2019, 7:37

Myslím, že si prehnane optimistický :D

Petr Možný

19. 2. 2019, 7:02

Dnes ráno přidána karta od KB. Odpoledne otestuji.

Přemysl Vaculík

VIP 19. 2. 2019, 7:10

Divím se, že KB není na stránce uvedeno, myslím na webu Applu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat