Raiffeisenbank nabízí platby mobilem skrze aplikaci RaiPay

Raiffeisenbank nabízí platby mobilem skrze aplikaci RaiPay
2019-09-11T23:34:20+02:00
• 12. 9. 2019
4

Stále někteří lidé čekají, až jejich banka začne podporovat jednu z platebních služeb umožňujících vytvoření z mobilního telefonu platební nástroj. Na iOS je jediné řešení v podobě Apple Pay, jelikož Apple nepovoluje cokoliv jiného. V rámci ekosystému Android je situace jiná, ale i tak uživatelé zpravidla chtějí Google Pay jako univerzální nástroj. I tak se některé banky vydají vlastní cestou. Raiffeisenbank patří mezi ně a uvedla na trh vlastní řečení v podobě RaiPay.

RaiPay místo Google Pay

Banka zvolila vlastní řešení hlavně z toho důvodu, že chce nabídnout svým klientům řešení tvořené na míru. To je aspoň oficiální stanovisko, které poskytla serveru penize.cz. Skutečné důvodu mohou být jiné, ale je nutné podotknout, že vlastní řešení není nejlevnější. Zapojení do Google Pay nic nestojí, ale na druhou stranu Google požaduje anonymizovaná data, aspoň podle našich informací.

Aplikace RaiPay má standardní podmínky na používání. Potřebujete smartphone s minimálně Androidem ve verzi 5.0 a samozřejmě technologii NFC. Platbu jakovou realizujete pouhým rozsvícením displeje, tedy pokud jde o částku do 500 Kč. Do 5000 Kč musíte odemknout zařízení. Nad tuto hranici již musíte zadat číselné heslo do aplikace, není zde možnost použití biometrického ověření přímo v aplikaci pro povolení platby.

Raiffeisenbank uvádí, že se v tuto chvíli nezvažuje, že by došlo na zavedení Google Pay, ale nevylučují, že se tak někdy nestane. Bude asi záležet, kolik peněz spolkne vývoj a údržba vlastního řešení. Co se týče iOS a Apple Pay, Raiffeisenbank plánuje zavedení během tohoto roku. Přesné datum nebylo stanoveno.

logo-app RaiPay Raiffeisenbank, a.s. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Aleš Ulehla

12. 9. 2019, 11:57

Super je i to, že zaplacenou částku někde nevidíte. U účtu, v platbách u karty… jen V té aplikaci. No a za pár dní se najednou přečtou.

Josef Zvolanek

12. 9. 2019, 7:05

Aplikaci mám nainstalovanou, funguje ok ✅ Ale jinak neumí zatím nic, platby se zobrazí jen částka a datum ale místo název obchodníka NE ????

Přemysl Vaculík

VIP 12. 9. 2019, 7:19

Osobně nechápu, proč banka utrácí miliony za vlastní řešení, když se nabízí Google Pay. I firmy jako Revolut pochopily, že to je dostatečné řešení a soustřeďují se na jiné investice.

Richard Fabián

13. 9. 2019, 21:15

Protože jsme „specifický trh“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat