Apple odstranil 181 vapovacích aplikací z App Storu

Apple odstranil 181 vapovacích aplikací z App Storu
2019-11-19T19:30:01+02:00
• 19. 11. 2019

Zdroj: 9to5Mac

2

Společnost Apple oznámila, že ze svého App Storu odstranila všech 181 vapovacích aplikací. Rozhodnutí se zakládá na rostoucích obavách o zdraví, na které má kouření e-cigaret negativní vliv. 

Apple odstranil řadu „škodlivých“ aplikací

Jen tento rok přišlo v Americe o život 39 lidí, kteří kouřili e-cigarety. Posledním zesnulým se stal teprve sedmnáctiletý student, jenž měl kvůli vapování poškozené plíce. 

„Jednalo se o až donedávna zdravého studenta, který sportoval. Během dvou týdnů se kvůli vdechování ochucené páry chlapec nemohl nadechnout a transplantace obou plic byla nutná. Šlo o první takový zákrok v USA.“ – prohlásilo ČT24.

Nutno podotknout, že krok ze strany Applu není nijak překvapivý. Už před dvěma lety zablokoval všechny nové aplikace podporující vapování. Bylo tedy jen otázkou času, kdy dojde na odstranění i starších aplikací. 

Apple navíc nikdy nepovolil aplikace určené pro nákup a prodej e-cigaret. 181 vapovacích aplikací odebraných z App Storu bylo navrženo pro ovládání funkcí e-cigaret, jako je například teplota nebo zapnutí/vypnutí zařízení. Naopak tyto aplikace budou i nadále fungovat, tedy pouze v případě, že jste si je dříve nainstalovali. V praxi se dokonce přenesou i na novější zařízení. Aplikace však už nebudou k dispozici pro nové stahování. 

Zdroje: androidauthority.com, ct24.ceskatelevize.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

petr.skacel.94@gmail.com

25. 11. 2019, 0:03

Vy jste fakt experti. Co si o tom třeba zjistit nějaké reálné informace, než tohle vypustíte mezi lidi. Jediné, co tímto děláte je, že šiříte dezinformace a podporujete tabákové korporace a státy, které vydělávají miliardy na tabákových výrobcích.
Po deseti letech, co vaping existuje, umře najednou několik desítek lidí, co si řekli, že budou vapovat liquid s THC, který si koupili od nějakého pochybného týpka na ulici.
Problém není ani tak samotné THC, ale olej vitamínu E, díky kterému se dá THC v liquidu rozpustit. A vdechování výparů tohoto oleje ucpává plicní sklípky…olej opravdu vdechovat nechcete.
„Proboha, vaping zabil pár desítek Darwinových dětí“…ale miliony umírajících lidí ročně, na kouření cigaret nikoho nezajímá.

Hakus von Tyros

19. 11. 2019, 22:36

Alespoň toto málo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat